Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas, een avontuur!

Klaas de Kat heeft het ontzettend naar zijn zin bij Mila en Max. Maar op een dag hebben zijn vriendjes helemaal geen aandacht meer voor hem. Wat is er aan de hand? Wat zijn ze aan het doen? Klaas gaat op onderzoek uit! Krijgt hij zijn vriendjes weer terug?

Klaas de Kat voorkant

Sinterklaas thema vanuit Klaas de Kat

Meestal hebben we sinterklaasboeken die zijn geschreven vanuit het perspectief van het kind, piet, Sinterklaas of de ouders. Maar een boek vanuit de kat heb ik nog niet gezien. En dat maakt dit prentenboek gelijk een unieke voor mij. Én eentje die je onthoudt. Heel erg goed gedaan. Daarnaast is het verhaal ook ontzettend herkenbaar voor de kinderen. Dus de complimenten voor de bedenkers!

Klaas de kat krijgt geen aandacht

Het verhaal begint met Klaas de kat die heerlijk geaaid wordt door zijn vrienden Mila en Max. Meteen wordt de sfeer door de illustrator goed neergezet. De kinderen zijn versierd als Sint en Piet en zie je daar niet een herkenbaar iemand bij het raam? Natuurlijk weet je al door de voorkant dat het om Sinterklaas gaat, maar zo’n eerste bladzijde is altijd belangrijk! Op de derde pagina kom je erachter dat Mila en Max met hele andere dingen bezig zijn en geen tijd meer hebben voor Klaas de Kat. Isabel van vier roept gelijk “Mama, ze zijn cadeautjes aan het uitzoeken voor hun lijstje! Maar wel zielig voor Klaas.” Het is gelijk duidelijk waar dit boek over gaat.

Herkenbaar voor iedereen

Of je nu wel of geen kat hebt Klaas de Kat is voor iedereen een herkenbaar verhaal. Als Sinterklaas aankomt verkleden veel kinderen zich als Sint of Piet. Daarna zijn ze bezig met hun lijstje, het zetten van hun schoen, het huis versieren en koekjes bakken. Dat doen we toch allemaal in de sinterklaasperiode? En elk kind kan zich verplaatsten in de gevoelens van de kat. Hoe zielig is het voor hem als je niet begrijpt waarom je geen aandacht krijgt? Mijn kinderen vinden het in ieder geval erg zielig voor Klaas de Kat.

Mooie illustraties om lang naar te kijken

De illustraties van Géwout Esselink zijn geweldig. Alleen al daarom wil je Klaas de Kat bekijken. Zelfs zonder het verhaal zijn de pagina’s het kijken waard. Een illustraties over twee bladzijdes heen, dus genoeg om naar te kijken. Het grappige is dat op bijna elke pagina wel een Sint of een Piet te ontdekken is. Mijn kinderen keken eerst daarna voordat ik verder mocht lezen. “Hé, hier zie ik hem weer!”. Heel leuk gedaan!

Een must-have tijdens de Sinterklaas

Zoek je nog een mooi Sinterklaas prentenboek voor in je klas of thuis? Dan raad ik je deze echt aan. De prenten zijn geweldig en het verhaal leest heerlijk voor. Herkenbaar voor alle kinderen. En daarnaast geniet je van de sinterklaassferen. Jouw kind gaat heerlijk slapen na het lezen van Klaas de Kat!

Kinderboeken thema sint klaas de kat

Specificaties Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas

auteur: Barend Last & Anouk Overman | illustrator: Géwout Esselink | uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051168648 | september 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je bij je plaatselijke boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Klaas de Kat achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.