Spiekpietjes – een leuke serie prentenboeken

De Spiekpietjes zijn de allerkleinste helpers van Sinterklaas. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen vallen, trekken de Spiekpietjes eropuit de wijde wereld in. Ze verstoppen zich op de vreemdste plekken en houden een oogje in het zeil bij de kinderen. Zo ontdekken ze wie bijzonder braaf is en wat er op de verlanglijstjes staat. Elke avond, wanneer iedereen slaapt, bellen de Spiekpietjes naar de notenkrakende elfjes in Spanje. Ze delen dan alles wat ze die dag hebben gezien. Op deze zorgvuldige wijze wordt Sinterklaas’ grote rode boek voortdurend bijgewerkt, zodat hij precies weet wie een extra cadeautje verdient.

De Spiekpietjes, de Snoepjesdief

Het is herfst, en in de snoepjesfabriek van Sinterklaas draait iedereen op volle toeren om het sinterklaasfeest voor te bereiden. Chocolade wordt gesmolten en in mallen gegoten, de ovens worden gevuld met geurige speculaaskoeken, en suikerpasta wordt omgetoverd tot de lekkerste spekken en lolly’s. De helpers van de Sint werken, samen met de Spiekpietjes, dag en nacht om voor alle kinderen over de hele wereld een zakje lekkernijen klaar te maken. Hoofdpiet houdt alles nauwlettend in de gaten. Maar wacht eens even, er verdwijnen snoepjes uit de grote voorraadkamer van de snoepjesfabriek. Is er hier sprake van een snoepjesdief?

Hoofdpiet begint naar de schuldige te zoeken. Hij onderzoekt sporen, schakelt een detective in en ondervraagt alle helpers, maar zonder resultaat. Gelukkig zijn de Spiekpietjes er om te helpen. Ze staan namelijk bekend als de allerbeste verstopkunstenaars ter wereld. Zullen zij ontdekken wie er steeds met die heerlijke snoepjes vandoor gaat?

Lees de volledige recensie hier

Voor schatjes en sloebers vanaf 3 jaar.

Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgeverij De Limonadefabriek | 9789463889445 | 15 september 2023 |
28 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

De spiekpietjes – Feest voor Sinterklaas!

Net voordat Sinterklaas terugkeert van zijn jaarlijkse reis door de schoorstenen, organiseren de Spiekpietjes een feestje voor hun beste vriend. Het is namelijk zijn verjaardag, en dat moet gevierd worden! Doe je met ons mee?

En wil je samen met ons op zoek gaan naar Paula de poes, Sebastiaan de spin, Hap de hamster, de krakeling, de kalender, de heerlijke spek, het konijnenknuffeltje en de pantoffels van Sinterklaas?

Een leuk boek waar kinderen uren zoet in zullen zijn. Op elke pagina zijn 8 dingen verstopt, lukt het de kinderen om ze allemaal te vinden? En voor de goede opletter, ja er staat 6 december op de kalender, want dan is Sinterklaas echt jarig!

Voor schatjes en sloebers vanaf 3 jaar.

Lees de volledige recensie hier

Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgeverij De Limonadefabriek | 9789463889452  | 29 mei 2023 | 14 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

De spiekpietjes – Hoe voel jij je vandaag?

Sinterklaas is blij! Hij is bijna jarig. ‘En jij, Spiekpietje?’ vraagt de Sint.
‘Hoe voel jij je vandaag?’
Soms is Spiekpietje bang en soms is hij boos.
Soms is hij verdrietig en soms is hij trots.
En wanneer is Spiekpietje blij?

De volgende emoties worden behandeld: verdrietig, trots, alleen, bang, jaloers, rustig, boos en blij.

Een Spiekpietjesboek van karton vol gevoelens. Voor Spiekpietjesfans vanaf 2 jaar.

Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgeverij De Limonadefabriek | 9789463889469 | 19 september 2023  | 18 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Spelen met kleuren

Spiekpietje gaat vandaag helpen in de speelgoedfabriek van Sinterklaas. Met verfpotten en penselen gaat hij aan de slag! Hij schildert het speelgoed geel, rood en blauw… Maar soms gaat er iets mis. Kijk je mee?

De kleuren geel, oranje, rood, paars, blauw, groen, zwart en wit worden genoemd. En voor de rijke woordenschat vind je appelblauwzeegroen. Ook wel bekend als turquoise dus, mijn lievelingskleur.

Ook het mengen van kleuren wordt benoemd. Dit spiekpietjes kartonboek is een kleurrijk kijk- en zoekboek voor jonge speurneusjes vanaf 2 jaar.

Nog meer Spiekpietjes prentenboeken en knuffels!

Paniek in de speelgoedfabriek

Het Sinterklaasfeest staat voor de deur. Sint loopt nog een laatste keer door zijn speelgoedfabriek om te kijken of alles goed verloopt. Maar wat is dat? De flinke-kindjes-meter gaat uit zijn dak! Hoe meer flinke kindjes, hoe meer pakjes en snoep de fabriek van Sinterklaas maakt. Maar dit jaar zijn er zoveel flinke kindjes dat de speelgoedfabriek niet meer volgen kan. Er dreigt een speelgoedramp. Wat nu? Sinterklaas weet gelukkig wie de speelgoedfabriek kan redden. Dat zijn de Spiekpietjes natuurlijk. Zij weten vast wat te doen!

9789463889247 | 08 oktober 2021 | 28 pagina’s

Naar school met knuffelpopje

De Spiekpietjes gaan naar school

Achter in de tuin van het kasteel van Sinterklaas staat een bijzonder gebouw. Het is de Spiekpietjesschool. De allerkleinste helpers van de Sint moeten heel wat dingen leren voor ze de wijde wereld in trekken, en dat gebeurt allemaal hier. Ze proeven snoepjes, leren verlanglijstjes ontcijferen en krijgen verstoppertjes-les. Welkom op de allerleukste school ter wereld!

9789463889322 | 22 september 2022  | 28 pagina’s

De Spiekpietjes – Bedtijd!

De zon gaat onder en in het kasteel van Sinterklaas maken de Spiekpietjes zich klaar om te gaan slapen. Dat gaat natuurlijk niet in 1 2 3. Eerst nog een kopje warme melk, kleertjes in de was en plonsen in het bad. Vergeet je pyjama niet aan te trekken, je tandjes te poetsen en een laatste plasje te doen, Spiekpietjes. En helemaal op het einde natuurlijk nog een gezellig verhaaltje. Gelukkig is Sinterklaas de allerbeste verteller…

9789463889315  23 september 2022  28 pagina’s

De Spiekpietjes – Goed nieuws voor Sinterklaas

Op een dag staat Sinterklaas op met een dipje. Hij wil geen Sinterklaas meer zijn. Samen met de Spiekpietjes mijmert hij over een nieuwe baan en alles waar hij van houdt. Misschien wil hij wel bergbeklimmer worden, of een popster of een leuke kleuterjuf. De Spiekpietjes hebben goed nieuws voor Sinterklaas en bezorgen hem de perfecte baan! Een nieuw bijzonder grappig verhaal over positiviteit, Sinterklaas, ‘Je weg zoeken’ en vooral heel veel Spiekpietjes!

9789463889148  30 oktober 2020  28 pagina’s

spiekpietjes prentenboeken

Lees ook deze Sint blogs

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.