Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje, een boek met activiteiten

Lees niet alleen het Sinterklaasverhaal van Fien & Teun, maar bak samen heerlijke speculaasbrokken, maak een Sinterklaas- of Pietenmuts en zing samen een liedje. Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje is al een Sinterklaascadeautje op zich.

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Fien & Teun en Sinterklaas

De boekjes van Fien & Teun zijn heerlijk herkenbaar voor mijn kinderen. Verhalen die ook zij zo zouden kunnen mee maken. Sinds ze bij Avoturenboerderij Molenwaard zijn geweest zijn ze helemaal fan van deze twee. En laten mijn kinderen nu ook fan zijn van Sinterklaas. Al in augustus beginnen ze al met liedjes en zodra de speelgoedboeken in onze brievenbus vallen, gaan ze helemaal los. Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje werd met gejuich ontvangen bij ons thuis.

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Verhaal en vele extra’s

De boeken van Fien & Teun die we hier thuis hebben bevatten vaak meerdere verhalen. Dit boekje bevat één verhaal, maar heeft daarnaast nog een paar extra dingen. Zo leren Fien & Teun hoe je speculaasbrokken kan maken. En ik moet je zeggen dat de tekeningen erg duidelijk te volgen zijn voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Isabel kon in ieder geval zo vertellen hoe je het moest doen. Ook vind je er hoer je een pietenmuts of mijter moet maken en als laatste vind je vijf liedjes die je samen kan zingen. Allemaal met een link naar de website. Handig als je mee wil zingen op de muziek of de mutsen wil downloaden.

Klein maar fijn

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje is kleiner dan de andere boeken van Fien & Teun die ik hier heb liggen. Het zou een ideaal cadeautje zijn voor in de schoen. Hij is lekker licht en makkelijk mee te nemen. Ook opa en oma moesten eraan geloven toen ze daar gingen logeren. Het houdt fijn vast en niet te zwaar.

spelen

Illustraties

De meeste boeken, vooral prentenboeken, hebben geweldige illustraties, maar Anet Vorst wil ik toch even benoemen. Mijn kinderen kunnen er namelijk uren naar kijken. Oké, dat is een beetje overdreven, maar ik merk dat ze bij sommige boeken langer naar de tekeningen kijken dan bij andere. En dat gebeurd in het boek van Fien & Teun ook. Er is zoveel te ontdekken op de tekeningen en “kindvriendelijk” getekend. Ja dat kan. Sommige tekenen zo goed dat kinderen er graag naar blijven kijken. Dat noem ik kindvriendelijk. Goed gedaan, Anet.

speculaasbrokken maken

Een musthave tijdens Sinterklaas

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje is een musthave tijdens de Sinterklaasperiode. Het verhaal is herkenbaar voor kinderen. Waarschijnlijk gaan ze het, net als die van mij, naspelen. En daarnaast staan er leuke dingen in die jullie samen kunnen doen. Heb jij dit boekje al in je bezit?

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Specificaties ‘Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje’

Auteur: Van Hoorne | Illustraties: Anet Vorst | Uitgever: Witte Leeuw |9789492901705 | oktober 2020 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje
footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.