Eend en Pinguïn zijn geen vrienden, een bijzondere band

De eigenaren van Eend en Pinguïn zijn beste vriendinnen. Echter zijn de twee dieren het tegenovergestelde van elkaar. Hoe zullen Eend en Pinguïn zich gedragen als de twee meiden weer bij elkaar zijn en leuke activiteiten gaan doen. Lees het nu in Eend en de Pinguïn zijn geen vrienden.

Eend en pinguïn zijn geen vrienden

De bijzondere vriendschap tussen mens en knuffel

In Eend en Pinguïn zijn geen vrienden gaat het over de vriendschap tussen Sara en Nora. Zij hebben allebei een lievelingsknuffel en nemen die overal mee naar toe. De twee meiden vinden het erg leuk om beide knuffels overal bij te betrekken. Als zij gaan koken, doen de knuffels mee. Zodra zij gaan spelen in de speeltuin, zitten de knuffels ook op een speeltoestel en zo gaat dat met alle activiteiten.

Tijdens de vrolijke activiteiten zie je ook de keerzijde hiervan gespiegeld bij de twee knuffels. Ze mogen elkaar niet en alle leuke uitjes verdraaien zij om elkaar te vervelen. Totdat ze een gemeenschappelijk iets vinden.. Kom er zelf achter en ontdek hoe de vriendschap tussen Eend en Pinguïn zich ontwikkelt.

Eend en pinguïn zijn geen vrienden

De onenigheid tussen Eend en Pinguïn

Eend en Pinguïn zijn het vaak met elkaar oneens en gunnen elkaar geen plezier bij een activiteit. Dit zou dan ook een mooi voorbeeld verhaal kunnen zijn in de lagere groepen van de basisschool. Hoe zouden zij zich voelen en waarom doen ze zo tegen elkaar? Achter een actie zit vaak een gevoel verstopt wat soms lastig te verwoorden is. Door op jonge leeftijd al over de verschillende emoties te praten en vervolgens uit te leggen, waarom iets wel of niet kan, helpt bij de bewustwording van de kinderen.

Mijn mening over Eend en Pinguïn zijn geen vrienden

Tijdens het lezen van dit verhaal deed het mij voornamelijk terug denken aan mijn stage periode bij de kleuters. Kinderen spelen hun eigen spel en betrekken hun lievelingsknuffel of speelgoed er direct bij. Dit wordt mooi weergegeven in Eend en Pinguïn zijn geen vrienden. Wat als je lievelingsknuffel of speelgoed een stem had? Zouden ze dan meespelen met het rollenspel, helpen koken of zandkastelen bouwen. Zouden ze hun eigen mening kenbaar maken of meegaan met wat hun ‘eigenaar’ wil.

De tekst in combinatie met de illustraties, beide van Julia Woolf, maken het verhaal van Eend en Pinguïn zijn geen vrienden compleet. Dit komt mede door de gezichtsuitdrukkingen van de knuffels en de overdreven vrolijkheid van de twee meiden. Gedurende het verhaal zie je een bijzondere band tussen beide partijen en vervolgens de tegenovergestelde reacties naar voren komen. Dit heeft vaak gezorgd voor een glimlach op mijn gezicht. Binnen een vriendschap hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn en dezelfde dingen leuk te vinden. Echter komt dit in de realiteit en voornamelijk bij kleuters wel vaak voor. Dit boek zou je mooi kunnen gebruiken om dit aan te kaarten op een grappige manier.

Specificaties over Eend en Pinguïn zijn geen vrienden

Auteur en illustrator: Julia Woolf | Vertaling door: M.E. Ander | Uitgever: De Vier Windstreken | Maart 2019 | 32 pagina’s | 9789051167146 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.