Aissa wil trouwen, maar moet je dan ook zoenen?

Aissa wil trouwen is een mooi prentenboek over baby’s en trouwen. Geschreven vanuit de logica van kinderen. De mooie illustraties ondersteunen het verhaal op grappige wijze.

Aissa wil trouwen

Aissa wil trouwen

Aissa is op kraamvisite bij Joris, die net een broertje heeft gekregen. Joris is wel blij met broertje Bram, maar vindt dat huilen in de nacht en die babypoeplucht niet altijd een feestje. Aissa vertelt tijdens het spelen dat ze ook wel kinderen wil. En graag wil trouwen in zo’n mooie jurk, met Joris het liefst. Joris raakt daar een beetje in verwarring van: ‘Moet je dan ook verliefd zijn, handjes vasthouden en zoenen en zo?’ Aissa wil trouwen is een liefdevol prentenboek waarin onderwerpen rond zwangerschap, geboorte, seksuele diversiteit, bloot, liefde en vriendschap worden aangestipt. Daarmee kan het boek een mooie aanleiding zijn om met kinderen te praten over relationele en seksuele ontwikkeling.

Jeroen Hoogerwerf

Auteur Jeroen Hoogerwerf heeft de gave om prentenboeken te schrijven vanuit het perspectief van kinderen. Wanneer ik de woorden lees hoor ik de kinderen dit zeggen. Hoewel kinderen veel vragen hebben vinden zij veel dingen nog ‘normaal’. Dit zie je ook terug in Aissa wil trouwen en dat maakt dit prentenboek een feest der herkenning.

Daarnaast schrijft Jeroen Hoogerwerf over onderwerpen die niet altijd even makkelijk te bespreken zijn. Met zijn boeken creëert hij een opening voor een gesprek.

Aissa wil trouwen

Kinderlijke logica

Net zoals in deel één gaat ook dit boek over het leven van Joris en Aissa. Hierboven benoemde ik al even dat Aissa gaat trouwen geschreven is vanuit het perspectief van de kinderen. En precies dat maakt dat ik dit boek zo mooi vind.

Moet je dan ook verliefd zijn, handjes vasthouden en zoenen en zo?

Uit Aissa wil trouwen

En vooral de reacties op vragen als deze maken dit een leuk boek. Kinderen hebben nog hun eigen logica wat veel dingen ‘gewoon’ maakt en dat lees je duidelijk terug in dit verhaal.

Lespakket

Voor bij de boeken Joris is zijn navel kwijt, Aissa wil trouwen en Joris trekt een jurk aan maakte Levendig Uitgever een speciaal lespakket. Bij de volgende onderwerpen zijn er gespreksvragen en activiteiten ontwikkeld.

  • Jongens-meisjes
  • Omgaan met bloot
  • Vriendschap, liefde en verliefdheid
  • Zwangerschap – geboorte
  • Bij jou thuis – bij mij thuis

Het lespakket kan ouders en leerkrachten helpen om deze onderwerpen bespreekbaar te maken aan kinderen. Het lespakket biedt een mogelijkheid. Het is natuurlijk helemaal aan jezelf of je deze wilt gebruiken.

Het lespakket bekijk je hier.

serie

Specificaties Aissa wil trouwen

Auteur: Jeroen Hoogerwerf | Illustraties: Géwout Esselink | Uitgever: Levendig Uitgever | 14 februari 2022 | 24 pagina’s | 9789083183787 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Aissa wil trouwen
Footer 8 met bol verwijzing
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.