De jonge kerstman – een boek over de kerstman toen hij klein was

Ik kan geen genoeg krijgen van kerstmis! De sfeer, lampjes en versiering. De gezelligheid. En daar horen voor mij zeker ook kerstboeken bij. Want die brengen die sfeer meteen al heel dichtbij. Het boek ‘De jonge kerstman’ is een prachtig prentenboek, over de kerstman toen hij nog helemaal geen kerstman was.

hoofd de jonge kerstman

De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de gebr. Claus

Nicky wordt geboren in een gezin vol liefde. Zijn drie ooms hebben een speelgoedwinkel: de speelgoedwinkel van de gebr. Claus. Zij zijn de beste speelgoedmakers van het land en maken het mooiste en meest magische speelgoed dat er is. Nicky ontdekt op een dag dat niet elk kind speelgoed kan kopen. Daarom bedenkt hij samen met zijn ooms een plan om alle kinderen in de stad op één avond een cadeau te geven. Het avontuur dat er dan ontstaat in De jonge kerstman, is de start van kerstmis en de kerstman uit de verhalen die wij kennen.

De jonge kerstman

De magie van David Litchfield

Elk seizoen hebben wij als reviewers voor StoerLeesVoer het voorrecht om de nieuwe brochures te mogen bekijken van de boeken die de komende tijd gaan verschijnen. En toen ik dit boek De jonge kerstman van David Litchfield erbij zag staan, wist ik gewoon dat die bovenaan mijn wensenlijstje zou komen!
Want wat ben ik fan van deze schrijver en illustrator zeg! Ik heb al meerdere boeken van hem gelezen, en ze zijn stuk voor stuk gewoon prachtig. Ook hier voor StoerLeesVoer hebben wij al een aantal boeken van hem mogen reviewen. Denk bijvoorbeeld aan:

Als je ook een kijkje bij deze prentenboeken neemt, zul je vast herkennen wat ik ook zie. De stijl van zijn illustraties is gewoonweg magisch. Je wordt een sprookjesachtige wereld in getrokken, met vertederende illustraties vol details. En je zou het liefst willen, dat je gewoon ook even daar kon zijn. En dat geld zeker ook voor De jonge kerstman!

Een lief verhaal

En bij ‘De jonge kerstman’ ben je vanaf het zien van de kaft al verliefd op het boek. Deze kaft heeft glanzende en goudkleurige details en er is enorm veel te zien. Ook is het leuk dat de soort illustraties elkaar afwisselen. Zo heb je grote, pagina vullende tekeningen, maar ook wat kleinere, die een beetje als een strip zijn weergegeven.
Het verhaal is gewoon ontzettend lief, en geeft meteen een warm kerstgevoel. Kleine Nicky wil niets liever dan iedereen een fijn gevoel geven. En dat gevoel, dat is natuurlijk waar kerstmis om draait! En dat weet dit boek ontzettend goed over te brengen.

arrenslee

De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de gebr. Claus

Auteur en illustraties: David Litchfield | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051169287 | 9 september 2022 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale uitgever, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.