Met Filippa Fazant naar de overkant – een beestachtig goede klaar-over!

Vroeger stond er bij mijn basisschool altijd een klaar-over. Filippa is een fazant en wil de dieren uit het bos helpen met oversteken. Met Filippa Fazant naar de overkant is het verhaal van een beestachtig goede klaar-over!

Met Filippa fazant naar de overkant

Oversteken: met Filippa Fazant naar de overkant

Filippa is een kleine fazant die in het bos bij het dorpje Fijnhulst woont. Iedere dag wordt ze bijna pannenkoekenplatgereden door de auto’s die voorbijrazen. En daar heeft ze schoon genoeg van.
Dan ziet ze in het dorp een oversteekmoeder die kinderen voor de school veilig laat oversteken. Filippa krijgt een geweldig idee: zij wordt de oversteekfazant van het bos!
Alle dorpelingen vinden het fantastisch. Alleen de burgemeester wil niets horen over die rare vogel die dieren helpt oversteken.
Tot op een avond de kat van de burgemeester verdwaalt…

Met Filippa fazant naar de overkant

Een prachtig geïllustreerd prentenboek

Voordat het nieuwe boekenseizoen start, kijken wij als boekbloggers naar de brochures van alle uitgeverijen. Zo hebben we vast een indruk van alle boeken die de komende tijd gaan verschijnen. Mijn oog viel meteen op ‘Met Filippa Fazant naar de overkant’. Dit komt omdat dit boek gemaakt is door Briony May Smith, van wie ik hier thuis ook al het boek ‘De herfst van Kleine Gans‘ heb. En dat is gewoon zo’n prachtig boek qua illustraties, dat ik dit boek over Filippa Fazant meteen op mijn wensenlijstje heb gezet. En ik ben zeker niet teleurgesteld! De tekeningen zijn gewoonweg weer prachtig. De dieren en de natuur worden zo mooi weergegeven, het lijken wel kleine schilderijtjes. Je wordt zo helemaal meegenomen in de sfeer van het bos.

Heel veel lessuggesties

Sommige boeken lenen zich geweldig om in je (kleuter)klas mee te werken. Wij werken in mijn klas echt regelmatig over een prentenboek, door dit verhaal als uitgangspunt te nemen en hier activiteiten bij te doen. Ook “Met Filippa Fazant naar de overkant’ is hier enorm voor geschikt. En dat hadden de mensen bij uitgeverij Lemniscaat ook door! Want op hun site is al een complete lesbrief met heel veel lessuggesties te vinden. Geweldig! En het zijn ook nog eens hele leuk en verrassende activiteiten. Natuurlijk sluit dit aan bij het thema verkeer, maar er kan nog heel veel meer mee. Ben je ook benieuwd naar deze lesbrief? Klik dan op deze link, en dan kom je bij de lessuggesties van uitgeverij Lemniscaat terecht!

Specificaties ‘Met Filippa Fazant naar de overkant’

Auteur en illustraties: Briony May Smith | Uitgeverij: Lemniscaat | Vertaling: Johanna Rijnbergen | 9789047714347 | 5 september 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Met Filippa fazant naar de overkant
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.