Escape school ‘Het gevaarlijke toverboek’, een spannend avontuur

Ik ben zelf gek op escaperooms. In levende lijve, online en ook in puzzelvorm. En het bestaat nu dus ook in een boekvorm speciaal voor kinderen. Escape school ‘Het gevaarlijke toverboek’ is een speels, grappig en interactief boek voor jonge kinderen. Los al lezend je eigen escaperoom op!

hoofd

Een spannend avontuur op de escape school met het gevaarlijke toverboek

Op Espenstein gebeuren rare dingen. Het wemelt er opeens van de kobolden! Ze zetten de hele school op stelten. Maar waar komen ze vandaan? Jij speelt zelf de hoofdrol in dit boek. Samen met Anna, Tom en hun ringstaartmaki Katta ga je op avontuur om dit mysterie op te lossen. Jullie ontdekken een geheimzinnig toverboek in de bibliotheek. Als het je lukt om de puzzels en raadsels op te lossen, lukt het misschien om deze wezentjes te laten verdwijnen.

Een escaperoom voor kinderen

Wat een ontzettend leuk en origineel boek is ‘Escape school – Het gevaarlijke toverboek’! Bij binnenkomst van dit boek werd het hier al heel enthousiast ontvangen. Beide dochters (ik heb een dochter van 8 en een dochter van 10) wilden met dit boek aan de slag. Nu is het zo dat je in dit boek moet schrijven en knippen. Maar daar hebben ze iets op gevonden, want de betreffende pagina’s kun je ook downloaden en printen. Zo blijft je boek netjes en kunnen allebei mijn meiden het gebruiken en zelf een keer puzzelen.

En dat is natuurlijk ook perfect als dit boek in de schoolbibliotheek staat. Daar is het trouwens zeker een aanrader voor, want ik weet zeker dat ook kinderen die niet zo dol zijn op lezen, dit een fantastisch boek zullen vinden! Het boek ziet er heel aantrekkelijk uit en nodigt echt uit tot steeds een stukje verder lezen.

Afwisselende puzzels en raadsels

De puzzels en de raadsels in ‘Escape school – Het gevaarlijke toverboek’ zijn heel leuk en afwisselend. Denk bijvoorbeeld aan een woordzoeker, doolhof en geheimschrift ontcijferen. En soms moet je juist weer heel goed speuren op de tekeningen. Sommige puzzels zijn heel eenvoudig, andere zijn wat lastiger, daar moest ik zelf ook even goed over nadenken. Het boek kan al goed gelezen worden door beginnende lezers (ik denk dan zo een beetje aan groep 4 of 5), maar als je merkt dat je kind de puzzels wat lastig vindt, kun je ook gezellig samen de escape school oplossen. Mocht je er echt niet uitkomen, achterin het boek zijn ook de oplossingen te vinden. Dus je komt er gelukkig vast wel uit!

Specificaties ‘Escape school – Het gevaarlijke toverboek’

Auteur: Anne Scheller | Illustraties: Stew Wegner en Timo Müller-Weger | Vertaling: Merle Leene | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236103 | januari 2022 | 72 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.