Sprookjes voor prille lezers: Er was eens een Sneeuwwitje & De gelaarsde kat AVI E3

Met de review van Moppen met een grapjas aan deed ik een voorzichtige kennismaking in de AVI boekenwereld. Met een dochter van 6 die langzaam aan de letters eigen maakt en de behoefte krijgt tot zelf lezen. Zo rustig aan rol ik in de AVI wereld. Vandaag Sprookjes voor prille lezers! En dan Sneeuwwitje en De gelaarsde kat. Twee klassiekers op AVI E3 niveau.

Sprookjes voor prille lezers
Sprookjes voor prille lezers

Sprookjes voor prille lezers

De gelaarsde kat

Er was eens een molenaar. Na zijn dood kreeg de eerste zoon de molen. De tweede zoon kreeg de oude ezel en de jongste zoon.. Die kreeg de kat! Een hele bijzondere kat met een plan. En nog iets bijzonders, deze kat kan praten!

de gelaarsde kat
de gelaarsde kat

De gelaarsde kat is een klassieker en een leuk verhaal. Humor, verrassing en vol slimheid. Zoals een goed sprookje betaamd. Het valt me op dat in dit AVI E3 boek wel gebruikt wordt gemaakt van hoofdletters, iets wat bewust in het vorige AVI E3 niet werd gebruikt. Helemaal een reden waarom heb ik niet, maar goed onze beginnende lezers moeten op den duur toch ook hoofdletters gaan leren lezen. De gelaarsde kat past perfect in sprookjes voor prille lezers.

Het verhaal is spannend, brutaal en grappig. De illustraties zijn van Fabian Negrin en erg passend bij het verhaal. De gelaarsde kat is aandoenlijk en ook eigenwijs. Het boek heeft een speelse uitstraling maar is niet kinderachtig. Dit boek in sprookjes voor prille lezers bevat korte zinnen en eenvoudige woorden. Niemand kan je meer stoppen om dit lekker zelf te gaan lezen!

Specificaties De gelaarsde kat

Illustrator: Fabian Negrin | Uitgever: De Eenhoorn | April 2020 | 40 pagina’s | 9789462914735 | AVI E3 M4 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Sprookjes voor prille lezers

Sneeuwwitje

Er was eens een prinses. Haar huid was zo wit als een sneeuwvlokje. Ze had geen moeder meer. Maar wel een vader. Haar vader vond weer een vrouw. Zij was heel knap en had een spiegel…

sneeuwwitje

Dit boek in sprookjes voor prille lezers maakt ook gebruik van korte zinnen en eenvoudige woorden. Maar daarnaast ook gebruik van beeldplaatjes. Overal in de tekst waar Sneeuwwitje of De koningin in de tekst voorkomt staat een afbeelding van deze dames. De prenten in dit boek zijn van Simona Cordera en ik vind ze prachtig. De vormen en kleuren zijn erg mooi. Ook in dit boek zie ik hoofdletters terug.

sneeuwwitje

Van de twee sprookjes voor prille lezers boekjes in deze review is Sneeuwwitje wel favoriet denk ik. En dat komt door de prenten. Echt prachtig zijn ze. Beide verhalen zijn klassiekers in sprookjesland. Ik vind de balans van toegankelijk en toch stoer erg goed. Het is heel bijzonder als je leert lezen en opeens niet meer afhankelijk bent van anderen! De uitstraling van deze boeken is perfect daarvoor. Serieus maar toch speels. Er is een hele serie van deze reeks en ik denk dat het erg leuk is om deze te gaan verzamelen!

Specificaties Sneeuwwitje

Sprookjes voor prille lezers

Illustrator: Simona Cordero | Uitgever: De Eenhoorn | April 2020 | 40 pagina’s | AVI E3 M4 | 9789462914742 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

Meer delen uit deze serie Sprookjes voor prille lezers

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.