Schoolbibliotheekboeken voor thuis: Pip danst door – Vivian den Hollander

Pip danst door valt in het rijtje van schoolbibliotheekboeken die ook voor thuis zeer geschikt zijn. En nu de scholen weer beginnen of al zijn begonnen is het tijd om wat boeken die in de schoolbibliotheek staan (of daar in zóúden moeten staan) weer eens onder de aandacht te brengen. Zo krijg jij een indruk wat je kroost op school leest en kom je op ideeën voor het lezen thuis. Zomaar een paar ideetjes voor groep 3 tot en met groep 8. Ditmaal een boek van Vivian Den Hollander, Pip danst door. Een aanrader voor dat kind in groep 4 dat van dansen houdt.

Pip danst door

Pip danst door in de schoolbibliotheek en thuis

Vivian den Hollander is zo’n schrijver die graag door kinderen gelezen wordt, de boeken over Pip zijn daarop geen uitzondering. Pip danst door is een bundel van drie verhalen die graag door kinderen wordt gelezen thuis en geleend in de schoolbibliotheek. Eerder zijn de verhalen als afzonderlijke boeken uitgegeven. Pip is een meisje dat graag danst. Ze zit op ballet, maar danst ook graag op het ijs met haar hond Mik. Het liefst natuurlijk in hippe balletkleding. De verhaaltjes zijn kleurrijk geïllustreerd door Saskia Halfmouw en de mensen van de vormgeving hebben gezorgd voor een fijn grote letter zodat het goed te lezen is.

Vivian den Hollander

Vivian den Hollander heeft nog wel veel meer boeken geschreven die je terugvindt in de schoolbibliotheek of thuis zoals Pip danst door. De serie over Spekkie en Sproet is eveneens populair en ikzelf heb een persoonlijke voorkeur voor Alleen beer mocht mee. Dat is een waargebeurd verhaal over Trudi in Nederlands-Indië.

Pip danst door hoort in het rijtje van schoolbibliotheekboeken voor thuis. Voor kinderen in groep 4 die van dansen houden is deze bundel een aanrader.

Specificaties Pip danst door

Pip danst door

Schrijver: Vivian den Hollander | Uitgever: Van Holkema en Warendorf | Jaar van Uitgave: 2018 | 9789000360666 | Kijk hier voor meer informatie

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.