Essentiële kennis in 30 seconden, een gids met 225 inzichten

Essentiële kennis in 30 seconden, wie wil dat nou niet? Of weet jij al alles? Ik niet, en ben dan ook blij moet een boek zoals dit. Diverse werkvelden, theorieën, ideeën en inzichten uit de wereldgeschiedenis worden kort en krachtig besproken. Maar liefst 225 inzichten vind je terug in dit boek!

Essentiële kennis in 30 seconden

Essentiële kennis in 30 seconden

Wat gebeurde er eigenlijk bij de oerknal? Wat is donkere materie? Leven we in een echte democratie? Hoe werden piramiden gebouwd? Essentiële kennis in 30 seconden is een onmisbare gids waarin 225 van de belangrijkste ideeën, denkbeelden en concepten uit de geschiedenis door deskundigen worden uiteengezet en geïllustreerd met fraaie beelden. Elk onderwerp wordt op een verrassende en verhelderende manier uitgelegd in een tekst die slechts zo’n 30 seconden leestijd vergt.

Essentiële kennis in 30 seconden bevat een voorwoord van Brian Clegg. Hij studeerde natuurwetenschappen in Cambridge, met de nadruk op experimentele fysica. Hij schreef voor Nature, The Times en The Wall Street Journal. En ook doceerde hij in Oxford en Cambridge en aan de Royal Institution in Londen. Ook runt hij de boekrecensiesite www.populairscience.co.uk.

Ik denk, dus ik ben
Cogito ergo sum

rené descartes blz 340

Snel

Het voorwoord van Brian Clegg is ook lekker snel. Het bevalt me wel die korte teksten, meteen tot het punt waar het om draait. Tegelijk zorgt dat wel dat er keuzes gemaakt moeten worden in hoe de informatie gegeven wordt. Doordat dit Essentiële kennis in 30 seconden is, zijn de teksten compact en meteen tot het punt. Er kunnen moeilijke woorden in staan, minimale uitleg over bijzaken maar wel wordt in 30 seconden het hoofdpunt uitgelegd.

Het boek is opgedeeld in 5 thema’s. Namelijk:

  • Biologie
  • Natuurwetenschappen
  • Wiskunde en statistiek
  • Sociale wetenschappen
  • Cultuur en architectuur

Helder

Essentiële kennis in 30 seconden is heel erg helder en niet alleen in de teksten. Elk van de 225 onderwerpen staat op 1 bladzijde uitgelegd. Daaromheen staat extra informatie met de bijbehorende tijd die het kost om dat te lezen. De andere pagina bied ruimte voor een visueel stukje. Ik vind dit wel tof gedaan, een soort van creatieve en beeldende aanvulling op het hoofdstuk. Ik als beelddenker vind dit erg fijn. Het had heel saai kunnen zijn of wat droog van stof, maar dat is door deze opmaak totaal niet het geval.

Er is heel veel te vinden in Essentiële kennis in 30 seconden. Ik vind het leuk om gewoon te bladeren en te dwalen, maar ook is het heel snel opgezocht als je een bepaald thema zoekt. Van de oerknal tot gekke organismen, van het oedipuscomplex tot seksuele selectie en nog 221 andere onderwerpen. Dit boek lees je niet even uit en pak je er steeds even bij. Het ideale salontafelboek en een perfect cadeau!

Haantjesgedrag is ontstaan om vrouwtjes te imponeren en te verleiden.

seksuele selectie blz 40

Essentiële kennis in 30 seconden

Er staat teveel in om alles te bespreken maar ik denk dat ik een goed beeld heb gegeven van wat je kan verwachten. Voor mij is dit echt een perfect cadeau om te geven en het ideale boek om op tafel te hebben en die je er af en toe bij pakt. Het is leuk gedaan en ik vind de toevoeging van de illustraties erg goed gekozen!

Specificaties Essentiële kennis in 30 seconden

Redactie: Tom Kitch | Vormgeving: Ginny Zeal | Uitgeverij: Librero | Jaar van uitgave is \ 2020 | 9789463594745 | 480 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.