Echt serieus geweldige gids voor alles, een Terry Dentons boek

Ik ben gek op boeken met tips, weetjes, feiten en snelle kennis. En toen de ‘Echt serieus geweldige gids voor alles’ op de mat viel, wist ik dat dit geweldig zou zijn. Terry Dentons, bekend van zijn illustraties in De waanzinnige boomhut serie, weet met zijn herkenbare stijl een erg tof boek neer te zetten. Een boek wat ongetwijfeld weer een hit gaat zijn voor de doelgroep! Zo maak je lezen (en leren) tof!

echt serieus geweldige gids voor alles

Echt serieus geweldige gids voor alles

Dit grappige, informatieve boek van de illustrator van ‘De waanzinnige boomhut‘, staat vol weetjes en hilarische tekeningen. In de ‘Echt serieus geweldige gids voor alles’ leer je over: HET HEELAL, dat heel, heel, heel, heel, heel, heel erg groot is. DE AARDE, die ook heel erg groot is en vol met vlammend gesmolten ijzer. Maar op de één of andere manier brandt het niet op. HET LEVEN op aarde, inclusief vreemde dieren zoals vogels en paarden, en muggen en piepkleine bacteriën, waarvan de meeste jou proberen op te eten. HET MENSELIJK LICHAAM en hoe de afzonderlijke delen werken… of niet werken. Of grandioos mislukken? Er is zelfs een compleet hoofdstuk over TIJD, alleen is dat heel ingewikkeld, ik snap er geen snars van. En nadat ik het uitgelegd heb, snap jij er ook geen snars van.

Word net als Terry Denton een professor van (bijna) alles!

Terry Denton

Terry Denton (1951) is een Australische auteur en illustrator. De reviews van De waanzinnige boomhut zijn altijd voor anderen uit ons reviewteam. Er wordt hard om gevochten want die boeken zijn erg geliefd. Maar waar 2 vechten om één been, ga ik er in dit geval mee heen! Ik had helemaal niet door dat ik met deze ‘Echt serieus geweldige gids voor alles’, een Terry Denton pareltje in handen zou hebben! Hij is ook bekend van boeken zoals: Ontzettend irritant en Wombat & Vos.

Professor Denton

Eerst sla je open bij ‘Een heel serieus en ongelooflijk belangrijk voorwoord door professor Denton’. Hij weet namelijk heel veel, nou ja bijna alles. Zo wist hij bijvoorbeeld niet zelf dat hij een professor is. Maar dat is hij dus wel! Zijn vogel, paard en reuzenspin hebben het zelf gezegd. Dus het is ongelooflijk waar. Dit voorwoord zet goed de toon voor de rest van het boek. Het zorgt voor goede leeszin, een goede start is het halve werk.

Weetjesgids

Uiteraard is dit gewoon een informatieve gids ingepakt met toffe illustraties, vlotheid en veel humor. Precies zoals de doelgroep van 8 -12 jaar graag ziet! Terwijl je leest is leren geen “straf” of verplichting. En er zit zoveel humor in. Dat maakt de informatie verre van droog en saai. We beginnen de Echt serieus geweldige gids voor alles, bij het heelal. We leren hier diverse dingen over. En dan vliegen we door naar hoofdstuk twee, jouw aarde. Van dieren, tot de maan en hoe de aarde is opgebouwd lezen we hier in terug.

Het leven voor jou, hoofdstuk 3, is wat lastiger te bevatten. Maar ook hier weet Dentons het onderwerp met humor en helderheid aan te pakken. En zo rolt het boek door. Normaal hou ik van bladeren in een weetjes boek. Maar Echt serieus geweldige gids voor alles, lijkt een uitzondering te zijn. Het verhalende karakter zorgt ervoor dat ik de pagina’s wil volgen zoals Denton ze geplaatst heeft. Uiteraard bladeren mijn dochter en ik heen en weer, maar het echte lezen doe ik netjes zoals het hoort. En dat heeft nog geen één weetjes gids voor elkaar gekregen bij mij.

Bloot is niet idioot

blz 196

Informatief feestje

Wat ben ik blij dat ik dit boek in mijn boekenkast heb staan. Als volwassene voel ik me ook echt een stuk slimmer en ik heb toegang tot een boek waardoor ik nog beter uitleg kan geven over bepaalde onderwerpen aan mijn dochters en kinderen op mijn BSO groep. Boeken zoals Echt serieus geweldige gids voor alles, zijn zo fijn. En ik ben zo blij dat zulke boeken gemaakt worden. Iedereen leert weer op een andere manier, en dit is wel een heel toegankelijke voor jong en oud. En buiten het leren, is het een erg goede bron voor vele momenten van lachen. Een perfect cadeau om te geven ook dit boek!

Specificaties Echt serieus geweldige gids voor alles

Auteur en illustrator: Terry Denton | Uitgever: Lannoo | Vertaald door Edward van de Vendel | Juni 2021 | 9789401477147 | 280 pagina’s | 8 – 12 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.