Op zoek naar Tom in het Oude Egypte, in samenwerking met Rijksmuseum van oudheden

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte is een prachtig boek uitgegeven door Uitgeverij Condor in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden. Maar hoe zat dat ook al weer met het Oude Egypte?

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte

Dit zoekboek staat vol met prachtige zoekplaten waar je op zoek naar Tom in het Oude Egypte moet gaan. Terwijl je zoekt kun je tegelijk heel veel leren. Want dit boek staat ook bomvol met weetjes! Weet jij nog hoe het zat met de mummies en farao’s? En hoe ziet een piramide er ook al weer uit? Je kunt ook op zoek naar Toby de kat van Tom en de verboren scarabee! En er zijn meer dan honderd andere speuropdrachten! Ga je mee op zoektocht?

De oma van Tom is archeoloog en op een dag geeft ze Tom een amulet, het oog van Harus, om hem te beschermen. Hij pakt het vast en wordt meegezogen naar het Oude Egypte.

Zoekopdrachten

In Op zoek naar Tom in het Oude Egypte staan vele zoekopdrachten. Ik gebruik die nadat ik heb voorgelezen en we goed naar de plaat hebben gekeken. We gaan eerst op zoek naar Tom en Toby en de scarabee. En dat is soms al lastiger dan je denkt.
Als je dan goed hebt uitgelegd wat de woorden zijn kun je op zoek gaan naar de sfinx, papyrusrollen, gouden sandalen, het oog van chorus, druivenplettende boeren en nog veel meer!

Educatief prentenboek

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte
Op zoek naar Tom in het Oude Egypte

Dit boek is echt perfect als jij het in de kinderboekenweek over het Oude Egypte als thema gaat hebben, of als breed thema over vroeger gaat hebben. Er staat onwijs veel informatie in! Zelfs als boek als voorbereiding van een spreekbeurt over Egypte is dit boek geweldig.
Na afloop weten de kinderen alles over piramides, begrafenisstoeten, mummies en balsemen, de Nijl, Tempels, het vroegere leven als boer en de markt.

Wat ik super vind aan dit boek is dat de kinderen hier zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan, want de oplossingen van alle zoekopdrachten staan achterin het boek. Net zoals een woordenlijst met uitleg over de begrippen en een register. Als de kinderen dan alsnog iets niet snappen kunnen ze altijd nog bij de leerkracht of Google te rade.

Ook voor jou als ouder trouwens perfect om Op zoek naar Tom in het Oude Egypte te hebben want je kind kan er zelfstandig mee aan de slag en zelf leer je er wellicht ook nog wat van! ( ik namelijk wel haha )

Enthousiast geworden?

Specificaties Op zoek naar Tom in het Oude Egypte

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte

Auteur: Fatti Burke | Uitgever Condor | 9789492899866 | AVI lezen | januari 2020 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.