Grootmoeders grote oren, een hervertelling van klassiekers

Ben jij ook zo dol op de ouderwetse sprookjes? Maar vind je dat ze wel eens in een wat moderner jasje gegoten mogen worden? Dan is dit boek de ideale uitkomst. Grootmoeders grote oren… bevat 30 klassieke sprookjes die opnieuw verteld zijn voor jonge kinderen. 

Grootmoeders grote oren

Iedereen kent het verhaal van roodkapje met grootmoeders grote oren. Roodkapje brengt koekjes naar oma in het bos. De boze wolf weet haar te strikken om een bosje bloemen erbij te plukken en rent vooruit om oma alvast op te eten. Daarna eet hij roodkapje op. De jager schiet hem dood en haalt roodkapje en oma eruit. Samen stoppen ze stenen in zijn buik en laten hem zinken in het water.

kinderboekenweek grootmoeders grote oren
kinderboekenweek grootmoeders grote oren

Jacques Vriens vertelt het verhaal net even iets anders in Grootmoeders grote oren. Zo brengt roodkapje dit keer een fles wijn en een taart naar oma. Ze plukt wel een bosje bloemen en de boze wolf eet oma en roodkapje ook op. Maar de jager knipt de buik open van de wolf en de wolf loop zelf naar het water en verdrinkt door de zwaarte van de stenen in zijn buik.

inhoudsopgave

30 sprookjes

In Grootmoeders grote oren staan maar liefst 30 sprookjes zodat je eindeloos kunt vertellen en lekker met je kind(eren) knus de tijd ervoor kunt nemen.

Zelf vind ik het vooral leuk dat het 1 bundel is met allemaal verschillende sprookjes van echt heel vroeger en nog redelijk bekend en opnieuw uitgebracht.

Het verhaal van de haas en de egel bijvoorbeeld kende ik nog niet op deze manier, en tafeltje dekje, ezeltje strekje kende ik helemaal nog niet. Toch leuk om daar zelf nu ook het verhaal achter te lezen.

Ook ideaal als je met je kind naar de Efteling gaat om van te voren de verhalen eens te lezen. Wedden dat je kind in de Efteling gelijk begrijpt waar de verhalen over gaan!

Specificaties Grootmoeders grote oren

Schrijver: Jacques Vriens | Uitgeverij: Unieboek Spectrum | 9789026917318 | juli 2006 | 272 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.