Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout! Een interessant weetjesboek!

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! Zo dat is nog eens een titel waar je u tegen zegt. Alles wat je dacht te weten wordt even flink onderuit gehaald, en ja ik kan je verklappen ook ik leer dingen die ik toch dacht dat het anders was. Een interessant weetjesboek dus voor jong en oud! En perfect bij het thema van de kinderboekenweek 2022!

Word een kriebelbeestjesexpert!

Weet jij alles wat er over kriebelbeestjes te weten valt? Ja toch zeker? Bijen gaan dood als ze je steken. Duizendpoten hebben duizend poten. Kakkerlakken zijn onverwoestbaar en vlinders komen uit een cocon. Maar dit boek bewijst dat je het FOUT hebt. Echt waar: Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! Gelukkig zijn er genoeg kriebelbeestjes dat er ook heel veel valt te leren, zodat je direct leert hoe het wel goed is.

Kom mee op zoek naar de waarheid! Dit geweldige boek staat zo vol met krankzinnige kriebelbeestjesfeiten – van indrukwekkende insectenarchitecten tot de spinnen die je in slaap eet.

Of uh nou ja weet je ga maar gewoon lezen! Dat wordt giechelen, griezelen en genieten, maar bovenal je kennis even flink bijschroeven! Van de makers van Alles wat je weet over Dinosaurussen is FOUT!

FOUT FOUT en nog eens FOUT

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! Of nou ja bijna alles. Ik had heus ook wel wat dingen goed. Zo wist ik echt wel dat een duizendpoot geen duizendpoten heeft. En dat niet alle vliegen er hetzelfde uitzien wist ik ook. Maar ik had het fout dat we in onze slaap spinnen eten. Dat fabeltje heb ik mij dus ooit laten aanpraten, oeps. Ook wist ik niet dat er kriebelbeesten zijn van ruim 64 cm lang! En het hoofdstuk over wormen vond ik ook zeer interessant om te lezen!

Kriebelbeestjes of insecten?

Maar waarom spreken we nu soms over kriebelbeestjes en de andere keer over insecten? Is dat niet gewoon hetzelfde? FOUT! Er zijn vier hoofdsoorten geleedpotigen: Insecten, duizendpotigen, Spinachtigen en Kreeftachtigen. Wist jij bijvoorbeeld dat schaaldieren de insecten van de zee zijn? Maar er zijn ook nog kriebelbeestjes die bijvoorbeeld bij buikpotigen horen zoals de slak. En bij een worm moet ik altijd gewoon denken aan een regenworm of een lintworm, maar een lintworm is helemaal geen worm, maar een Platyhelminthes.

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

En dat ik van dit boek de kriebels zou krijgen had ik ook wel verwacht. De illustraties van Gavin Scott zijn griezelig goed en zijn zo waardevol om te gebruiken thuis en in de klas. Van sommige pagina’s kreeg ik echt kippenvel, waar ik naar andere pagina’s gebiologeerd zit te kijken naar allerlei kriebelbeestjes waar ik nog nooit van had gehoord.

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! zal het goed doen in een middenbouw of bovenbouw klas. Nieuwsgierige kinderen zullen het boek steeds pakken om wat nieuws te leren. Het is perfect voor een thema als de Kinderboekenweek. Maar ook in de onderbouw bij een thema als kriebelbeestjes en insecten een prachtig boek voor op de aandachttafel!

woordenlijst

Achterin staat een woordenlijst waarin lastige begrippen als Exoskelet, Isopoda en Terrestrisch staan, maar ook Ecosysteem, Habitat en Stuifmeel bijvoorbeeld.
Ook is er nog een index die je fijn kunt gebruiken als je snel iets wil opzoeken over bijvoorbeeld spinnen.

Heb jij een beetje de kriebels gekregen van deze recensie? Dat kan ik me goed voorstellen, ik zit ook nog steeds met kippenvel te tikken, maar ik ben oprecht onder de indruk van de informatie over onze kleine dieren uh vriendjes.

Specificaties Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

Auteur: Nick Crumpton | Illustraties: Gavin Scott | Uitgeverij Lemniscaat | Vertaling: Steven Blaas | 9789047714491 |  juli 2022 | 64 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout!
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.