Versplinter me, een tweede novelle in de Touching Julliete serie

Is het voor jou belangrijk dat je met elk karakter uit een boek een klik voelt om het verhaal als fijn te ervaren? Wil ik echt in een boek en verhaal kunnen duiken dan is een klik, een connectie wel belangrijk voor mij. Maar dit is niet met elk karakter nodig. Vaak zijn er meerdere personen in een verhaal. Ook vind ik het zelf fascinerend waarom bepaalde karakters juist niet tot me spreken. En vind ik het knap van een auteur als ze zelfs afkeer bij me weten te creëren. Kortom dat een karakter iets met je doet is gewoon mooi om te ervaren. Ongeacht of dit positief is of niet. Adam is niet mijn favoriete karakter uit de Touching Juliette serie. Versplinter me is een novelle waarbij je eens vanuit zijn kant kan lezen. Ik ben benieuwd!

Versplinter me

Adam heeft veel om over na te denken. Juliette lijkt steeds onbereikbaarder, hij maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van zijn broertje James. Het leven in Omega Point begint hem te beklemmen. Maar Adam heeft geen tijd om hier lang bij stil te staan: er is een aanval gepland op Het Herstel. En zij deinzen er niet voor terug om iedereen om wie hij geeft uit te schakelen. Adam zal moeten kiezen; als hij James wil beschermen, dan moet hij Juliette laten gaan. Of wil hij koste wat kost Juliette terug aan zijn zij? Versplinter me is deel 2,5 in de Touching Juliette-trilogie. Het loopt gelijk met het laatste stuk van Breek me en voor Vertrouw me. Het verhaal wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Adam.

‘JIJ KOMT ALTIJD EERST, EN ALLE ANDEREN PAS DAARNA. DAT ZAL NOOIT VERANDEREN.’

schutblad

Adam

Dat ik Adam niet zo leuk vindt, dat heeft niks met de schrijfwijze te maken. Ook is het geen spoiler naar wat er in het verhaal gebeurd. Ik vind zijn karakter, die heel goed is neergezet door Tahereh, gewoon niet zo leuk. Hij heeft een goed hart, een lastige jeugd gehad en is heel liefdevol naar Juliette. En in het begin voelde ik het ook echt wel tussen die twee. Maar ik heb gewoon een zwak voor Warner (zucht). En ik voel gewoon meer connectie met wat er speelt tussen Juliette en Warner. Versplinter me is een korte novelle waarbij je vanuit Adam zijn oogpunt een deel van het verhaal leest uit deze boekenserie.

En dat is wederom erg tof. Het geeft een unieke kijk en gelaagdheid aan de Touching Juliette serie. Wat ik wel heel mooi vind aan Adam, is zijn connectie met zijn broertje James. Deze band tussen die twee is zo puur, eerlijk en mooi. Twee jongens die hun ouders zijn kwijtgeraakt in een dystopie waarin de wereld en de mensen zo goed als verloren zijn. Deze verhaallijn zorgt ervoor dat ik geen hekel heb aan Adam. In Versplinter me is gelukkig ruimte voor dit mooie stuk. Naast de oorlog waar ze middenin zitten.

versplinter me

Liefde

Maar als liefdesinteresse voor Juliette vind ik hem geen match(meer). In deel 2, Breek me, wordt dit gevoel steeds meer gevoed. Adam ziet Juliette niet als gelijke maar als iemand om voor te zorgen. Net zoals zijn broertje. En dat is lief, maar ook iets wat de groei en zelfstandigheid van Juliette tegenhoudt. Hij wilt haar beschermen en behouden voor alles. En dat kan gewoon niet, beter kan je je sterk maken voor de wereld waar ze in leven. Adam is dus absoluut een liefdevol persoon in zijn kern.

Maar wat we inmiddels leren uit deze boekenserie is dat de karakter allen door een intens palet van emoties gaan terwijl ze in een rollercoaster van gebeurtenissen zitten. Hun kijk en zelfbeeld veranderen steeds. Het zijn dan ook jonge mensen die opgroeien en vormen door ervaringen in een verrotte wereld waar alles draait om macht en onderdrukking. Dit geldt ook voor Adam. Ik hou alleen wel mijn hart vast voor dit karakter want ik voel dat er zaadjes van wrok, jaloezie en afgunst geplant zijn onder andere in Versplinter me. En ik hoop niet dat die tot bloei gaan komen…

De spanning is haast lijfelijk aanwezig, als een extra persoon die een zitplaats inneemt die we niet kunnen missen.

Blz 45

Extra in Versplinter me

Er zit maar 1 ding op, door naar het volgende boek. Deel 3 van de hoofdboeken! Versplinter me was weer een aangenaam kijkje in het hoofd van een karakter. Een antwoord op bepaalde gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld. Ondanks dat het geen favoriet karakter van mij is, heb ik toch met plezier deze novelle gelezen. En er is nog een tof extraatje achterin, een interview met de auteur Tahereh Mafi.

Versplinter me is een omkeerboek. Je hebt dus 2 novelles in 1 boek. De vormgeving is en blijft uitmuntend. Deze novelle kan je los lezen maar ik denk niet dat het dan heel boeiend is. Touching Juliette is wel echt een serie wat tot nu toe bij elk deel aan kracht toeneemt. Het duiken in laagjes, het vergaren van meer informatie zorgt wel tot een ijzersterke serie met een prachtige vormgeving én een grandioos verhaal.

Touching Juliette Serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

 1. Vrees me: deel 1
 2. Verwoest me: novelle deel 1,5
 3. Breek me: deel 2
 4. Versplinter me: novelle deel 2,5
 5. Vertrouw me: deel 3
 6. Heel me: deel 4
 7. Schaduw me: novelle deel 4,5
 8. Weersta me: deel 5
 9. Onthul me: novelle deel 5,5
 10. Verbeeld me: deel 6
 11. Geloof me: deel 6,5
touching juliette

Specificaties Versplinter me

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaling Merel Leene | Mei 2015 | 9789020679892 | Deel 2,5 Touching Juliette series | Dit deel heeft 66 bladzijdes + interview | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.