Superdierenkrachten – een boek over de grootste successen van de evolutie

Vergeet Superman, want hier zijn de superdierenkrachten! Dieren hebben allerlei fantastische manieren ontwikkeld om te overleven. In dit boek staat de kracht van de evolutie centraal, met een aantal fascinerende voorbeelden.

Superdierenkrachten

De power van dieren: superdierenkrachten

Dieren hebben allerlei fantastische manieren ontwikkeld om te overleven: superdierenkrachten! Je blijft je verbazen over de manier waarop ze zich, over de hele wereld en in de loop van miljoenen jaren, hebben aangepast: van ondergronds kunnen leven tot vliegen, van springen tot het verdwijnen van poten, van bloed drinken tot het kunnen zien met je oren, en nog veel meer.

De grootste successen van de evolutie

Wat is de natuur toch geweldig! Dit boek laat dit in vele voorbeelden zien. Als je het boek voor het eerst in handen krijgt, merk je al dat het heel uitnodigend is: de kaft maakt nieuwsgierig naar meer! En voor kinderen die meer willen weten, zal dit boek zeker niet teleurstellen. ‘Superdierenkrachten’ gaat echt uitgebreid in op de successen van de evolutie.

Toen mijn dochter het boek Superdierenkrachten voor het eerst zag, schrok ze even van de hoeveelheid tekst, maar wanneer je eenmaal begint te lezen, besef je dat je je daar helemaal niet druk om hoefde te maken. De weetjes zijn namelijk zo interessant, dat je er echt doorheen vliegt. Zo lees je bijvoorbeeld over welke zoogdieren giftig zijn (ik weet niet of jij er zo één kan noemen?), dat vleermuizen eigenlijk helemaal geen bloed zuigen (ze likken het namelijk) en leerde ik dat mieren eigenlijk wespen zijn die gedurende de evolutie hun vleugels hebben verloren.

Een originele invalshoek

Wat ik elke keer zo knap vind, is dat er telkens weer boeken zijn die je weten te verrassen met een originele invalshoek. Natuurlijk zijn er al wel duizenden boeken over dieren (waarschijnlijk nog wel meer). En er zijn ook al veel boeken over welke dieren er bijzonder zijn. Maar het boek Superdierenkrachten heeft echt een andere invalshoek. Deze kijkt namelijk vanaf de kant van de evolutie. Hoe is dit dier zo geworden? En aan welke andere dieren is het verwant?

Vooraan in het boek Superdierenkrachten staat een levensboom afgebeeld. Hoe verder de tak van een dier van een andere af staat, hoe minder de dieren op elkaar lijken. Maar toch worden er keer op keer voorbeelden aangehaald van dieren die niet aan elkaar verwant zijn, en toch dezelfde kenmerken laten zien. Heel tof dat er op deze manier naar wordt gekeken. Dit boek geeft ook wat meer verdieping voor kinderen (en volwassenen) die al meer boeken over dieren hebben gelezen. Er worden namelijk ook wat lastigere woorden in gebruikt en de informatie is niet oppervlakkig. Het geeft net wat meer uitleg. En dan maken de toffe tekeningen het natuurlijk helemaal af!

Specificaties Superdierenkrachten

Auteur: Dr. Nick Crumpton | Illustraties: Viola Wang | Vertaling: Steven Blaas | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714514 | september 2022 | 47 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.