Regenboog kleurenboek, een kleurrijk woordjesboek

Wat een plaatje is het Regenboog kleurenboek. In lieve zachte tinten maken kinderen kennis met kleuren. Knuffelbare dieren, heerlijk groente en fruit, mooie bloemen en dagelijkse voorwerpen sieren de bladzijde van dit kleurrijke boek. Door al zijn vrolijkheid is dit boek een waar feestje om te lezen.

Regenboog Kleurenboek

Regenboog kleurenboek

In het Regenboog kleurenboek staan alle kleuren van de regenboog. Op elke bladzijde is een nieuwe kleur te vinden. Je begint bij blauw en eindigt bij rood. Zo ga je de hele regenboog over. Onderweg kom je o.a. een blauw kleurpotlood, een groene kikker, een gele paardenbloem, een oranje vos en een rode brandweerauto tegen. Maak je klaar voor een kleurrijke reis over de regenboog en duik dit vrolijke boek in.

“Stap in de kleurrijke wereld van Little Dutch!

Kleuren

In dit boek wordt gebruik gemaakt van vele herkenbare voorwerpen uit het dagelijks leven. Kinderen weten al snel dat een banaan geel is en een brandweerauto rood. Daar speelt het Regenboog kleurenboek goed op in. Met dit boek kun je op een leuke speelse manier de kleuren oefenen met je kind.

Regenboog Kleurenboek

Stimuleren taalontwikkeling

Herhalen, herhalen, herhalen. Voor volwassenen soms irritant, maar voor kinderen juist heel erg goed. Dit is namelijk de manier waarop zij informatie vastzetten in hun hersenen. Door de plaatjes en bijbehorende woorden steeds samen te benoemen zal deze informatie worden vast gelegd. Dit kan op meerdere manieren. Wijs het plaatje aan en vraag wat dit is, maar je kunt er ook een zoek spel van maken. Waar zie je de pompoen?

Pompoen

Thema’s

Dan komt nu de pedagogisch medewerker in me boven. Het regenboog kleurenboek is namelijk super goed in te zetten binnen verschillende thema’s. Denk hierbij natuurlijk aan kleuren, maar ook minder voor de hand liggende thema’s als dieren en groente & fruit. Er zijn vele leuke spelletjes te bedenken om kinderen aan het denken te zetten. Welke dieren zie je? Wat voor geluiden maken zij? Zie je ook groente en fruit? Om het nog interactiever te maken, kun je verschillende groenten en fruit laten zien, maar ook proeven. En zo zijn er nog vele creatieve manieren om nog meer uit dit leuke boek te halen.

Achterzijde

Andere Little Dutch boeken

Specificaties Regenboog kleurenboek

Ontworpen door Little Dutch & Mercis Publishing | Uitgever: Mercis Publishing B.V. | 30 september 2022 | 12 pagina’s | 9789056479220 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.