Hamley in de magische bibliotheek, het katje dat mensen begrijpt

Ken jij Hamley al? Er zijn al diverse avonturen geschreven over dit bijzondere zwarte katje. Hoe het kan dat Hamley in de magische bibliotheek het eerste Hamley boek is van mij als kattenliefhebber is mij een raadsel. Maar beter laat dan niet. Als je houdt van fantasie en een beetje magie dan zit je met deze reeks helemaal goed! In dit avontuur staat de magische bibliotheek centraal, dat kan ik als coördinator van de schoolbibliotheek niet overslaan. Welkom in de wereld van Hamley.

Voorkant Hamley in de magische bibliotheek met kader

Hamley in de magische bibliotheek

Een nieuw avontuur van Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Hamley is enorm nieuwsgierig wanneer ze van Mama Kat te weten komt wat een bibliotheek is. Haar baasje Betty werkt daar en ze is van plan om Hamley eens mee te brengen. Hamley weet meteen dat dit weer een prachtig nieuw avontuur zal worden.

In de prachtige bibliotheek maakt ze kennis met Odin, de zwarte bibliotheek kat. Net als Hamley kan Odin ook begrijpen wat mensen zeggen. Hij vertelt haar dat alle magische zwarte katten bij volle maan samenkomen in de bibliotheek. Hij nodigt ook Hamley uit.

Alle boeken van Hamley, een nieuwsgierig katje

Over Hamley zijn al meerdere avonturen geschreven. De boeken zijn los prima te lezen maar als je graag alle avonturen leest zou dit de volgorde zijn;

Zoals je ziet heeft Hamley, het nieuwsgierige katje, al vele avonturen beleefd. Als je het gezin waarin Hamley woont beter wilt leren kennen raad ik aan om bij Hamley is jarig te beginnen. Om Hamley in de magische bibliotheek te kunnen volgen is het niet nodig de vorige delen te lezen. Maar als je dan toch fan bent van dieren en/of katten… 🙂

bladspiegel 1/3 hoofdstuk 3 met hamels boekenlegger

Hamley op avontuur

In Hamley in de magische bibliotheek kom je erachter wat zwarte katten met groene ogen bij volle maan in de bibliotheek doen. Hamley is een heel nieuwsgierig katje. Mama Kat wordt soms moe van al haar vele vragen. Maar Hamley wil graag leren en een kattenschool is er niet. Op een dag mag Hamley mee naar het werk van haar baasje Betty. Omdat Hamley de mensen begrijpt gaat ze haast uit zichzelf in het reismandje mee. Mama Kat heeft Hamley al voorbereid, ze gaat naar de bibliotheek. Dat wordt vast een top avontuur.

In de bibliotheek leest Betty een verhaal voor, over een zwart katje, aan de kinderen die bibliotheek bezoeken. Hamley ligt ondertussen bij Viola op schoot, want weglopen doet ze toch niet. Als Viola en Betty, na het voorlezen, druk zijn met de bezoekers kan Hamley eindelijk met Odin praten. Odin is de zwarte bibliotheek kat. Hij nodigt Hamley uit voor de bijeenkomst tijdens volle maan. Wat bijzonder allemaal. Mama Kat en Hamley zullen samen naar de bijeenkomst gaan. De andere katten weten dat ze gaan maar niet wat ze er gaan doen. Dat zijn geheimen die je beter voor jezelf kunt houden, ze zouden het niet begrijpen of zelfs gek vinden. Wil jij erachter komen wat de zwarte katten doen in de bibliotheek bij volle maan? Lees dan zeker het avontuur van Hamley in de magische bibliotheek!

bladspiegel 2/3 pagina 24 en 25 met illustraties van meisje en kat Hamley

Voor de jonge lezer

De geweldig leuke covers van deze serie spreken jonge kinderen meteen aan. De schrijfstijl van Sandra J. Paul is fijn voor de jonge lezer. Doordat de hoofdstukken niet te lang zijn blijft het overzichtelijk voor de jonge lezer. Daarnaast worden moeilijke(-re) woorden uitgelegd door Mama Kat of andere personages in het boek. De kattenpootjes op de bladzijden geven een speels effect zonder af te leiden. Hamley in de magische bibliotheek is echt een leuk avontuur voor kinderen vanaf 7 á 8 jaar. Eerder voorlezen kan natuurlijk ook zeker!

bladspiegel 3/3 poezenpoot afdrukken over de pagina's 34 en 35

Specificaties Hamley in de magische bibliotheek

Auteur: Sandra J. Paul | Illustraties: Ann-Sophie D’Hollander, Designs by Lotte, PsyCat Cover Designs | Uitgeverij: Hamley Books | 9789464661385 | 2023 | 78 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.