Een heuse heksenjacht – een heerlijk, heksachtig verhaal

Toen ik Een heuse heksenjacht voorbij zag komen bij Dutch Venture Publishing, twijfelde ik eerst of ik deze wilde lezen. Boeken over heksen lees ik eigenlijk nooit, omdat dat mij meestal niet trekt. Toch heb ik besloten om Een heuse heksenjacht wel te willen lezen. Deels omdat de cover mij erg aantrok, vanwege dat hij erg spooky en halloween-achtig oogde. Maar ook omdat ik ook wel weer een keer iets buiten mijn comfortzone wilde proberen.

Een heuse heksenjacht cover

Een heuse heksenjacht

Een heuse heksenjacht gaat over Maggie en haar nichtje Holly. Maggie is er onlangs achter gekomen dat ze een heks is, doordat ze het huis van haar oma heeft geërfd. Daarnaast vinden Maggie en Holly een Boek der Magie op zolder. Holly blijkt dezelfde krachten te hebben als Maggie. Maar dan kunnen ze hun energierekening niet meer betalen. Samen proberen Maggie en Holly een betovering uit om meer voorspoed aan te trekken. Maar of dat lukt?

Daarnaast zijn er in het stadje Coutts vreemde dingen aan de hand. Kwaadwillende lieden proberen van alles over de grens te smokkelen, waarbij Holly ook in de problemen lijkt te komen. Maar wat heeft zij hiermee te maken? En als Sam, de sheriff van Sweetgrass de zaak komt onderzoeken, ontmoet hij Maggie en de vonk springt over. Maar wat als Sam erachter komt dat Maggie magische krachten bezit? En kan het überhaupt wel iets tussen die twee worden nu Holly iets te maken lijkt te hebben met de kwaadwillende lieden? Je leest het in Een heuse heksenjacht

Leeservaring

Ik heb genoten van het lezen van een heuse heksenjacht. Je leest vanuit verschillende perspectieven (Maggie en Sam) waardoor het verhaal toch wat begrijpelijker wordt en je de liefde van Maggie en Sam beide kanten ‘voelt’. Er duikt ook steeds een rode kat op, die lijkt wat te willen vertellen.

Ondertussen is sheriff Sam druk bezig met onderzoeken wie de grens open heeft geknipt. Als lezer van Een heuse heksenjacht wordt je ook direct nieuwsgierig, want de eerste keer dat een ‘blond hoofd’ wordt betrapt, kom je er nog niet meteen achter wie dat nou is. Het thema verbinding speelt door het hele verhaal heen. Niet alleen omdat de personages op een aparte manier met elkaar in aanraking komen, maar ook omdat alle gebeurtenissen met elkaar in verband lijken te staan. In de verhaallijn zit ook op leuke wijze humor verwerkt, wat de verhaallijn heerlijk luchtig houdt, waardoor Een heuse heksenjacht een fijn tussendoortje is om te lezen.

Van mij had Een heuse heksenjacht wel iets langer gemogen. Misschien door wat meer spanning in de liefde tussen Maggie en Sam, door hun bijvoorbeeld wat meer te laten struggelen in de liefde. Ze werden wel erg snel verliefd. Daarnaast had het misschien leuk geweest als er wat meer betoveringen werden uitgesproken in het boek. Maar ondanks dat is het toch wel een heerlijk tussendoortje.

Personages

De personages in Een heuse heksenjacht zijn leuk neergezet en allemaal uniek. Ze zijn sprankelend en komen lief over. Op één personage na. Wie dat personage is ga ik niet verklappen, maar deze zorgt er wel voor dat het verhaal ook een klein beetje spannend wordt en niet alleen zoetig is.

Specificaties Een heuse heksenjacht

Auteurs: Olivia Hill & Lizzie van den Ham | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | 30 oktober 2023 (paperback* 1 november 2023) | 94 pagina’s (e-reader) | 9798223042341 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Meer boeken over heksen

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.