Teken van de sterren – serie 4 WarriorCats

Eindelijk heb ik weer een hele serie boeken uitgelezen van de bekende WarriorCats. Jullie weten dat ik lichtelijk verslaafd ben aan deze boekenserie. De stapel boeken van Erin Hunter is bijna net zo groot als ik ben (1.64m) en als ik de volgende serie en mini edities heb gelezen denk ik dat de boeken mijn lengte gaan inhalen. Meters leesvoer voor als je van spannende avonturen houdt. Liefhebber bent van katten en open staat voor een wereld waarin katten met elkaar communiceren, contact hebben met hun voorouders en wijsheden hebben van de geneeskrachtige werking van de natuur. Lees snel mee met de vierde serie: Teken van de sterren.

De vierde leerling – eerste deel Teken van de sterren

Nu duidelijk is dat Hulstloof niet de derde kat van de profetie is het wachten op de vierde leerling. Maar welke van de 2 kittens uit de bloedlijn van Vuurster zal het zijn.
Terwijl Gaaiveder en Leeuwvlam hierop wachten is er voor alle clans een flinke uitdaging. Het is al heel lang droog en het meer en de beken staan droog. Met name de rivierclan heeft het zwaar omdat ook de vissen verdwijnen. Er zijn onredelijke opstandjes, maar dan staat er een leerling op die precies weet te vertellen waarom het water wegblijft.

Een nieuwe expeditie met katten uit alle clans gaat van start om het probleem op te lossen.
Maar of de leerling blij is met al haar krachten? Ook wordt duidelijk dat er een groot gevaar op de loer ligt uit het donkere woud.

“Het zullen er drie zijn, drie katten van je eigen bloed… Deze drie zullen de macht van de sterren bewaren.”

Ik was zo blij dat ik weer aan een nieuwe serie was begonnen van de Warrior Cats dat ik eerlijk moet zeggen dat ik niet meer heel goed weet wat dit boek persoonlijk met mij deed, anders dan dat ik het heel snel uitlas.

Echo in de verte

Voor duifpoot is het teken van de sterren helder. Ze is de derde kat van de macht van drie. Maar ondanks dat dat duidelijk is worstelt ze met een hoop andere vragen. Waarom mag ze geen vrienden zijn met katten uit andere clans? Waarom doet haar zus Lindepoot zo afstandelijk? En waarom moet ze katten uit andere clans en haar eigen clan bespioneren?

 “Na de gaai met de scherpe ogen en de brullende leeuw zal vrede komen op de zachte vleugel van de duif.”

Ik heb wel een beetje met deze jonge leerling te doen. Je zal maar opeens bijzonder zijn en dan ook zo behandeld worden door de clanleider en je trainer. Een uitzonderingspositie is nooit fijn om te hebben.

Haar zus is heel erg jaloers maar krijgt zelf te maken met nachtelijke trainingen. Inclusief een wel hele donkere mededeling die de DonderClan in een rare positie brengt.

Stemmen van de nacht

Een luguber derde deel van de vierde boekenserie teken van de sterren.
Duifpoot doet als derde van de macht van drie om goed om te gaan met haar nieuwe krachten, maar vind het zwaar. Ze zoekt vriendschap of is het ware liefde? Buiten de grenzen van haar clan. Deels gevoed door de steeds grotere afstand die ze heeft met haar nestgenoot Lindepoot. Die vecht namelijk in het duistere woud en leert hard om een betere krijger te worden. Maar voor welk team is ze eigenlijk?
Alle medicijnclankatten krijgen van hun sterrenvoorouders te horen dat de clans voor zichzelf moeten vechten. Maar een medicijnkat leest het teken van de sterren niet op de juiste manier.

Een spannend deel waarin vriendschap en loyaliteit flink op de proef wordt gesteld. Gevechten worden tot in de detail nauwkeurig beschreven en meer dan eens merk ik dat ik mijn adem in hou tijdens het lezen. Wat is dit toch goed beschreven en wat leest het vlot door. Nog 3 delen te gaan..

Spoor van de maan

Deel 4 staat bomvol kattennamen en elke keer moet ik even omschakelen. Het verleden en het heden zijn meer dan eens met elkaar vervlochten en de teken van de sterren is soms onduidelijk.
Gaaiveder speelt een belangrijke dubbelrol in dit verhaal al kan je misschien beter spreken van driedubbel.

Duifvleugel heeft het zwaar op haar nieuwe queste door de bergen. Maar de ontdekking die haar zus Lindepoel doet is er een waar mijn nekharen en voelsprieten van overeind gaan staan.
Wat haar ontdekking is hoop ik meer van te lezen in het vijfde deel van deze spannende serie van de WarriorCats.

“Het einde van van de sterren nadert. Drie moeten vier worden, om het op te nemen tegen de eeuwigdurende duisternis.”

De vermiste krijger

Mijn vermoedens over de terugkeer van een kat zijn waarheid geworden in het vijfde deel waarin er een heftig gevecht los barst tussen de DonderClan en de WindClan. Het is echter niet het gevecht waarvoor Lindepoel zo hard traint in het Duistere woud.
Er gebeurd een hoop bij de medicijnkatten en de DonderClan traint hard onder en boven de grond.
Maar het echte spannende stukje is natuurlijk het laatste deel van het boek.
Zal de clan er klaar voor zijn? Zullen de tekens van de sterren duidelijk zijn?

De laatste hoop – laatste deel Teken van de sterren

En dan is het tijd voor de laatste hoop. Ik betrap mij erop dat ik dit laatste deel uit teken van de sterren tergend langzaam lees. Ik weet wat er op het einde zal gaan gebeuren en alles in mij roept keihard nee.. ik ben er niet klaar voor. En dat ligt overigens niet aan de spanning van het verhaal.
Het laatste deel, de laatste hoop, is namelijk mega goed geschreven. Vertelt vanuit verschillende verhaallijnen, allemaal plotwendingen en spanning na spanning wanneer het laatste grote gevecht uitbreekt.

De dubbelrol die Lindepoel op zich moet nemen, het zoeken naar een vierde kat. Het oplossen van een onschuld, het zoeken naar de sterrenclan en het terugkomen van de ergste katten ooit in het Duistere woud. De gevechten zijn levendig geschreven en beelddenkers zoals ik zullen in hun hoofd hele gevechten tussen dappere clankatten en gemene duistere woudkatten zien afspelen.
Tussen al deze spanning en geweld blijft er ook ruimte voor liefde, vriendschap en geboorte.
Ik moet even bijkomen van weer een geweldige boekenserie van de WarriorCats .

Fan van de teken van de sterren

Ik moet zeggen dat ik de boeken van de WarriorCats steeds beter vindt worden bij elke nieuwe serie en elke nieuwe supereditie dat ik lees. De diversiteit aan katten is groot. En het is net een heel dorp met inwoners die avonturen beleven met elkaar. Aan de ene kant zijn ze lief voor elkaar, aan de andere kant houden ze hun grenzen angstvallig in de gaten en gunnen ze elkaar geen prooi. De medicijnkatten hebben het in teken van de sterren zwaar. Waar hun eed over de clangrenzen rijkt en ze elkaar altijd mogen helpen, krijgen ze allemaal van de sterrenclan te horen dat ze voor hun eigen clan moeten kiezen.

Hoe deze katten met elkaar leven in tijden van vrede, maar ook in tijden van honger en gevaar van buitenaf is zo bijzonder neergezet. Het is een afspiegeling van ons eigen leven. Het mein en dein, het respect hebben voor elkaar en elkaars grenzen. Het unieke leiderschap van Vuurster met al zijn kalmte en wijsheid doet lezers hopelijk inspireren hoe het ook kan in het dagelijks leven. Deze boeken zitten namelijk bomvol normen en waarden. Moralen waar voor gestreden worden, niet opgeven, familiebanden . Maar ook verboden liefdes en verschrikkelijk moeilijke beslissingen die genomen moeten worden.

Teken van de sterren WarriorCats serie 4

Over Erin Hunter – auteur van de Warrior Cats en Braveland

Toen ik begon met de boeken van Erin Hunter dacht ik eerlijk dat Erin gewoon een vrouwelijke auteur was met een fantastische gedetailleerde fantasie. Zowel in de boeken van Braveland als in die van Warrior Cats staat de leefomgeving van wilde dieren centraal. Echter wees Selena mij er een tijd geleden op dat Erin Hunter een samenwerking is tussen verschillende schrijfsters.

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een f bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice.[1] Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

wikipedia.nl

Inmiddels is 1 groep 8 leerling van mij ook in de ban van deze boeken en ik hoop dat er nog vele nieuwe fans zullen volgen. Mijn volgende serie om te lezen is serie 0. En een stapel mini edities!

Ik ben wel heel benieuwd of jij wel eens boeken van de Warrior Cats hebt gelezen?

Teken van de sterren WarriorCats serie 4

Auteur: Erin Hunter | Vertaling: Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Fantoom / Pelckmans |

Vierde leerling: 9789059244719 |  01 december 2017 |  416 pagina’s | Meer informatie bij bol.com
Echo in de verte: 9789059245082 |  04 mei 2018 | 386 pagina’s | Meer informatie bij bol.com
Stemmen van de nacht: 9789059245563  | 29 juni 2018 |  416 pagina’s | Meer informatie bij bol.com
Spoor van de maan: 9789059245983 | 03 december 2018 | 384 pagina’s | Meer informatie bij bol.com
De vermiste krijger: 9789059246393 | 29 maart 2019 |  416 pagina’s | Meer informatie bij bol.com
De laatste hoop: 9789059246409 | 25 september 2019 | 411 pagina’s | Meer informatie bij bol.com

Lees ook deze blogs

Superedities:

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.