De geheime club van zeven – een boek van Enid Blyton

Enid Blyton is natuurlijk vooral bekend om haar serie ‘De Vijf’, waarvan wij al meerdere boeken hebben gereviewd voor StoerLeesVoer. ‘De club van zeven’ is een andere serie van haar hand, waarin een vriendengroep van zeven kinderen samen mysteries oplost. En ‘De geheime club van zeven’ is het eerste deel dat hier nu in deze vernieuwde serie in Nederland is uitgebracht.

De geheime club van zeven

Een spannend avontuur in de geheime club van zeven

De Club van Zeven is een geheime club van zeven kinderen die samenkomen om mysteries te ontrafelen, goede daden te verrichten of gewoon om lol te trappen!
In dit eerste deel hoort een van de kinderen op een avond in de sneeuw een angstaanjagend gegil bij een leegstaand huis vandaan komen. Hij schakelt de Club in en samen gaan ze, vermomd als sneeuwpoppen, op onderzoek uit. Wat is er aan de hand in dat spookachtige huis? Heeft de slechthorende, griezelige huismeester er soms iets mee te maken?

De geheime club van zeven

Met tekeningen van Tony Ross

De boekenserie van de club van zeven is al heel oud. De eerste uitgave van dit deel stamt uit 1949 en deze editie is hij zien in 2018. Bij deze nieuwe herziene uitgave zijn de tekeningen gemaakt door Tony Ross, die waarschijnlijk iedereen wel kent van zijn boeken van De kleine prinses* of het klassieke prentenboek Ik kom je opeten!* En ook bij heel veel boeken van David Walliams* vind je tegenwoordig de tekeningen van Tony Ross.

De tekeningen maken het boek ‘De geheime club van zeven’ extra leuk, zo heb je dat meer een beeld bij de hoofdpersonen. Voor in het boek staat ook een overzicht met de fotootjes van de hoofdpersonen en een hond. Dat is een leuk detail!

Een spannend verhaal voor jonge lezers

Ik denk dat het boek ‘De geheime club van zeven’ vooral geschikt is voor jongere lezers. Als ik het zou moeten zeggen, zou ik adviseren kinderen van een jaar of 8 tot 10. Het boek is niet al te dik, het heeft maar 100 pagina’s. De zinnen zijn kort en eenvoudig, waardoor het gemakkelijk te lezen is. Het verhaal is gemakkelijk te volgen omdat het een duidelijke verhaallijn heeft. Voor jongere lezers bevat het precies genoeg spanning, zodat ze toch met een gerust gevoel kunnen gaan slapen. Voor kinderen die iets ouder zijn, zou ik dan eerder de serie ‘de Vijf’ adviseren.

Van deze serie ‘De club van zeven’ gaan nog meer delen verschijnen in een nieuwe versie. Ook het deel ‘De club van zeven jaagt op parels’ is nu verschenen.

Wil je meer lezen van Enid Blyton? Kijk dan zeker ook bij onderstaande recensies:

De geheime club van zeven

Specificaties ‘De club van zeven – de geheime club van zeven’

Auteur: Enid Blyton | Illustraties: Tony Ross | Vertaling: Jolien Savalle | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002277955 | 27 juni 2023 | 102 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.