Hedendaagse architectuur in Nederland – een prachtig naslagwerk

Architectuur. Ik vind dat altijd wel een enorm interessant onderwerp. Toen het boek ‘Hedendaagse architectuur in Nederland’ op mijn pad kwam, was ik dan ook meteen enthousiast. Een boek, specifiek gericht op gebouwen hier in Nederland!

hoofd Hedendaagse architectuur in Nederland

Een breed scala aan gebouwen in ‘Hedendaagse architectuur in Nederland’

Het boek ‘Hedendaagse architectuur in Nederland’ presenteert het werk van 28 architectenbureaus. Vele van deze bureaus hebben nationale en internationale prijzen gewonnen. Deze architectenbureaus zijn op dit moment toonaangevend qua ontwerpen. Als er iets is wat de Nederlandse architectuur kenmerkt, dan is het wel de gevoeligheid voor de gebouwde omgeving. Het vermogen om de traditionele Nederlandse architectuur aan de grachten te mengen met moderne gebouwen. Daarnaast zie je dat vandaag de dag duurzaamheid een grote rol speelt in de Nederlandse architectuur. Denk hierbij aan energie neutrale woningen, hergebruik van regenwater of gerecyclede materialen. In dit boek zie je hier een aantal inspirerende voorbeelden van.

Een inspirerend inkijkje in de Nederlandse architectuur

Voor liefhebbers van architectuur is dit zeker een heel inspirerend boek. Een dik naslagwerk, waarin je het werk van verschillende architectenbureaus kunt bewonderen. Ik heb een zwager die architect is, en vind de verhalen over zijn werk heel tof. Ook kan ik enorm genieten van mooie gebouwen of woningen. Tijdens een wandeling door de wijk kijk ik graag naar mooie woningen in mijn buurt.
Dat maakt ‘Hedendaagse architectuur in Nederland’ een boek dat voor iedereen interessant kan zijn. Voor mensen die veel raakvlakken hebben met dit onderwerp, maar ook voor mensen die meer breed geïnteresseerd zijn.

Een etalage voor architectenbureaus

Wat is Hedendaagse architectuur in Nederland een prachtig vormgegeven boek zeg! Het eerste dat opvalt, is de flinke omvang van het boek. Echt een stevig, dik boek, met een stofomslag. De foto’s in dit boek zijn prachtig. Door het grote formaat van het boek, komen de grote foto’s goed tot hun recht. Je kunt daardoor echt ook goed de details van de gebouwen bekijken. Ook is het heel leuk dat je vaak ook wat meer technische tekeningen en dwarsdoorsnedes van de gebouwen kunt zien. Het boek is tweetalig geschreven. Elke tekst staat er in het Nederlands én Engels.

Wat ik wat minder vind aan het boek ‘Hedendaagse architectuur in Nederland’ is dat de architectenbureaus die in het boek zijn opgenomen, hun eigen stukje tekst hebben mogen aanleveren. Toen ik het boek eerst ging lezen, dacht ik dus dat het door iemand was samengesteld die zelf ook de opvallende zaken van dit architectenbureau benoemt. Een soort objectieve blik, die ook de kracht van elk bureau kan benoemen. Maar wanneer je het tekstje leest, zie je dat elke tekst is geschreven door het bureau zelf. Dat komt voor mij over als een soort van ‘reclamepraatje’ voor de bureaus die zijn geselecteerd voor dit boek. En dan rijst bij mij ook wel meteen de vraag: hoe is deze selectie gemaakt?

Maar dat neemt niet weg dat Hedendaagse architectuur in Nederland verder echt prachtig is! Ik vind het superleuk dat er zoveel verschillende soorten gebouwen in het boek zijn opgenomen. Van een school tot een woonhuis, van een buurthuis tot een winkelgebied. Heel inspirerend en hierdoor kijk je ook weer met een vernieuwde blik naar de architectuur in je eigen omgeving.

Specificaties ‘Hedendaagse architectuur in Nederland’

Auteur: Marjolein Visser | Uitgeverij: Librero | 9789463596213 | 2021 (Nederlandse editie) | 336 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.