Sep en Beer in Thailand, een avontuur met een backpack

Sep en Beer zijn samen met Mam aan het backpacken door Thailand, maar dan raakt Sep Beer kwijt. Dat is het begin van een spannend avontuur voor zowel Sep, als voor Beer. Krijgt Sep Beer nog terug of blijft Beer voorgoed in het mooie Thailand. Een avontuurlijk verhaal geschreven door Yvette de Bruin.

Van reisverslag naar boek

Yvette de Bruin en haar zoon zijn dol op reizen. En juist die reizen geven Yvette genoeg stof voor verhalen. Haar online reisverslagen worden veel gelezen en Yvette besluit met een wedstrijd mee te doen. Daar behaalt zij de derde plaats. Na deze wedstrijd besluit ze om één van haar reisverslagen om te schrijven naar een boek. En met die actie is haar eerste kinderboek geboren. Dit boek is een lang gekoesterde droom die uitkomt.

Sep en Beer samen naar Thailand

Sep gaat samen met Mam en beer backpacken in Thailand. Met een rugzak om gaan ze van plek naar plek en slapen ze in kleine hotels. Dat is al een heel avontuur op zich. Sep heeft Beer al vanaf zijn geboorte en je weet hoe dat gaat met knuffels en kinderen. Die willen ze overal mee naar toe nemen. Maar dan raakt Sep Beer kwijt. Ze hebben geslapen in de trein en moeten snel uitstappen. En juist op dat moment raakt hij hem kwijt.

Sep en Beer hoofdstuk

Vanuit Sep, én Beer geschreven

Het leuke van dit boek is dat je het zowel beleeft vanuit het perspectief van Sep als dus ook van Beer. In dit boek heeft Beer dus ook gevoelens, stelt hij vragen en kan hij Nederlands en Engels. Ik vind dat erg leuk gedaan. Voor de meeste jonge kinderen leven hun knuffels “echt”. En Yvette heeft dit heel goed terug laten komen in haar boek. Erg herkenbaar voor jonge kinderen. Mijn kinderen leefden helemaal mee met Beer en vonden het heel zielig dat hij zo verdrietig was. Complimenten voor Yvette de Bruin.

Een erg levendig geschreven boek

Wat mij gelijk opvalt is dat Sep en Beer in Thailand heel uitvoerig beschreven is. Er wordt duidelijk uitgelegd wat een tuktuk is en wat Sep nog meer heeft gedaan. Daarnaast zijn is de tekst eenvoudig geschreven zodat het goed te volgen is voor kinderen. Zij beleven het echt mee en dankzij Yvette willen ze dus nu ook naar Thailand. Op zoek naar Gibbons en rijden in een tuktuk.

Sep en Beer olifanten

Mooie illustraties

De voorkant van dit boekje is geweldig. Je ziet Sep en Beer staan terwijl ze over het water uitkijken. Precies zoals ik denk dat het in Thailand is. Het groen overheerst, maar samen met de kleur blauw zorgen ze voor een mooi rustig geheel. De illustraties in het boekje zijn zwart wit, maar niet minder mooi. Er staan er niet zoveel in, dus verwacht geen prentenboek. Maar de tekeningen in het boekje ondersteunen het verhaal heel goed.

Specificaties Sep en Beer in Thailand

Auteur: Yvette de Bruin | Illustrator: Caroline Istas | uitgeverij Boekscout | 9789464500509 | november 2021 | 45 bladzijdes | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Sep en Beer achterkanr
footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

15 reacties

 1. Het lijkt me een super leuk boek voor mijn kleindochter. Zij is altijd erg geïnteresseerd in lezen en leuke verhalen en zal dit zeker leuk vinden. Als ze het boek uit heeft komt het in mijn minibieb en kunnen andere kinderen er ook van genieten. Win-win dus 😉

 2. Wat een ontzettend schattig boek! Lijkt me fantastisch om mee te lezen en kijken met de belevenissen van Sep en Beer! 🐻

 3. Dit lijkt me een zalig voorleesboeken. Kleinzoontje Remi van bijna vier neemt ook zijn knuffel Beer overal mee naartoe. Beer is zijn bovenstebeste trouwe vriendje. Ik denk dat hij heel erg zal meeleven met Sep en Beer!

 4. Wat een mooi leesboek. Die illustraties maken het nog rijker. Ik doe graag mee voor mijn dochter van 5.

 5. Ik zou dit boek graag willen winnen voor de klas van mijn zoon. Het is een kleine klas met veel cultuur verschillen. Met dit boek kunnen ze ook iets over Thailand leren. Een cultuur die ze nog niet kennen.

 6. Mooi om met Sep en Beer op wereldreis te mogen in Thailand! Mijn broer en zijn gezin zijn ook echte backpackers; mijn oudste neefje is al op aardig wat plekjes op onze aarde geweest! Zo ook in Thailand; daarom zal dit boek voor hem veel herkenning geven en hem zeker aanspreken!

 7. Wat een leuk boek, ik zou dit graag voorlezen aan mijn dochters. Zeker na het “avontuur” dat wij deze week beleefd hebben met Evi de kangoeroe, de knuffel van onze oudste dochter. Zij was uit logeren geweest bij opa en oma, maar toen ze weer thuis was, bleek dat Evi kwijt was. Ze wilde absoluut niet slapen zonder Evi. Opa regelde een heldenrol voor zichzelf door de knuffel speciaal langs te brengen!

  • Ik lees nu pas deze leuke reactie! Ik snap dat je trots bent op je moeder, het is ook een heel leuk boek. Tof om kennis te maken met de “echte” Sep :). Dankjewel voor je berichtje.

 8. Wat een leuk boek vol avontuur met Sep en Beer, dat zeker tot de verbeelding van mijn kinderen zal spreken!

 9. Ik doe graag mee omdat mij dit een ontzettend leuk lijkt voor onze dochter die dol is op lezen én binnenkort jarig is. 🙂

 10. Tof boek! Leuk om met Sep en Beer op pad te gaan in Thailand. Mijn zoon sleept overal Haas mee naartoe en tja… die is ook weleens kwijt geraakt… Een boek vol herkenning lijkt me!

 11. Wat een leuk boek weer! Mijn zoontje heet Dalmar en zijn naam betekent reiziger in het
  Somalisch. Het zal jullie niet verbazen dat hij dus heel erg van avontuurlijke boeken houdt. Ondanks dat wij nooit in Azië zijn geweest, klinkt dit boek wel heel spannend en kan je er vast ook veel over leren. Ik waag dan ook graag een kansje voor hem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.