Creatief met oude boeken; wolkenhanger en maanmobiel, een recycle activiteit

Dit knutselwerkje is onwijs leuk om te maken. Niet moeilijk maar het vraagt wel eventjes tijd en aandacht. Tegelijk ben je weer goed bezig om iets anders moois van oude boeken te maken. Boeken die anders verstoffen of weggaan. Ook is het materiaal van een (oude) pagina heel fijn. Het heeft een aangename stugheid waardoor het zich bijvoorbeeld perfect leent om met naald en draad dingen te doen. Ik laat nu een basis zien maar je kan natuurlijk zelf de vorm bepalen! Leuk om zelf te doen of met kinderen, thuis of in een groep. We gaan creatief met oude boeken een wolkenhanger en een maanmobiel knutselen!

Creatief met oude boeken; wolkenhanger
Creatief met oude boeken een wolkenhanger

Creatief met oude boeken een wolkenhanger

Ik heb zo’n hip dik binddraad gebruikt in twee kleuren. Deze bestaat uit kleinere slierten in elkaar gedraaid. Deze heb ik losgehaald en gebruikt met een dikke naald. Dit touw staat bekend onder baktouw, rolladetouw en decoratietouw. Je kan het dus ook gebruiken in de keuken

Haal wat bladzijdes uit een boek en teken een vorm van een wolk erop. Ik knip er meerdere in 1 keer uit. Straks met de regendruppels is dit ook fijn. Als je de wolk uit de bladzijdes hebt geknipt kan je uit de resten eromheen de druppels knippen. Varieer in de formaten, dus knip grotere en kleinere druppels. Pak dan je naald en draad en zoek vervolgens het middelpunt op van de wolk. Hier ga ja een draadje bevestigen waar je de wolkenhanger aan kan hangen.

Creatief met oude boeken; wolkenhanger
Creatief met oude boeken een wolkenhanger

Ik maak een knoopje in het draad aan de achterzijde. Zo blijft het goed zitten en heb je geen lijm of iets dergelijks nodig. Aan de onderkant maak ik 4 gaatjes waar ik lange draadjes aan bevestig. Aan die draden rijg ik vervolgens de regendruppels. In de druppels zelf heb ik alvast 2 gaatjes gemaakt met de naald zodat ik ze makkelijk kan “rijgen” en later nog makkelijk kan verschuiven. Wissel groot en klein af, aan het ene draadje doe ik er bijvoorbeeld 4 en aan de ander 3. Lekker afwisselen.

Klaar is je creatief met oude boeken een wolkenhanger knutsel! Supersimpel en erg leuk om te doen. Kies zelf je formaat en hoeveelheid. Je kan het makkelijk aanpassen naar de leeftijdsgroep. Laat ze alles zelf doen of help ze op weg door alvast de wolken en druppels te knippen en gaatjes te maken. Upcycle maar die oude boeken en maak je huis of klas gezellig!

Creatief met oude boeken; wolkenhanger

Maanmobiel

Op dezelfde manier kan je ook een toffe maanmobiel maken. Ik hou van smal en simpel dus heb het eenvoudig gehouden maar je kan het zo groot en druk maken als dat je zelf wilt! Van oude pagina’s heb ik een maan uitgeknipt en sterren. Ik heb de pagina dubbel gevouwen, een ster hierop getekend en deze uitgeknipt. Dit heb ik 3x gedaan zodat ik verschillende formaten van sterren heb. De sterren ben ik aan de maan gaan rijgen en kijk; creatief met oude boeken, naast een wolkenhanger een maanmobiel!

Wolkenhanger en Maanmobiel

Deze creatief met oude boeken een wolkenhanger past natuurlijk perfect in de volgende thema’s: weer, herfst, milieu, natuur, recycle, upcycle en klimaat. De maanmobiel bij heelal, maan, ruimte en slapen. Maar beide ook bij lezen en boeken. Tegelijk kan je er een tof item voor in de woonkamer of kinderkamer maken. Maar denk ook eens aan een kraamcadeautje! Een lief klein wolkenhangertje of maanmobieltje voor aan de muur. Persoonlijk omdat het van eigen hand komt en altijd wel plek voor.

Creatief met oude boeken

Naast de creatief met oude boeken een wolkenhanger, zijn eerder verschenen in deze rubriek

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Creatief met oude boeken: Dieren.
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.