Het grote boek over dinosaurussen, een uitklapboek van Usborne

Heb jij thuis ook een dinoaurusliefhebber? Dan is het grote boek over dinosaurussen een must-have voor de boekenkast.

het grote boek der dinosaurussen

Open de grote uitklapbladen

Het grote boek over dinosaurussen is niet zomaar een boek met bladzijdes. Dit boek bevat namelijk vier grote uitklapbladen waardoor je nog meer dino’s kan ontdekken. Niet een boek om zomaar voor te lezen, maar een boek om lekker op ontdekking te gaan. Zoveel dino’s op één bladzijde heb je nog nooit gezien. Het boek wordt opeens twee keer zo groot!

het grote boek der dinosaurussen

Wauw, dat is een groot boek

Als je Het grote boek over dinosaurussen in je handen hebt, is het boek niet heel erg groot. Maar zodra je de bladzijdes open klapt heb je een enorm boek in je handen. Althans in je handen….. Ik raad aan hem op de tafel te leggen. Zo kan je de bladzijdes beter zien. “Wauw, zo is het wel een heel groot boek” zei mijn dochter. Het is in ieder geval gaaf om alle dino’s zo te zien.

Stevige bladzijdes

Zodra je het grote boek over dinosaurussen open doet, merk je dat het dikkere bladzijdes zijn dan normaal. Dat moet wel, want anders zouden ze sneller scheuren wanneer je ze open klapt. Het voelt lekker aan en geeft mij het gevoel dat de kinderen hem zonder problemen de bladzijdes open kunnen klappen. Wel ben ik benieuwd hoe deze uitklap bladzijdes er over vijf jaar uit zien. Zullen er dan wel scheurtjes in zitten?

het grote boek der dinosaurussen

Het grote boek over dinosaurussen met heel veel dino’s

We hebben hier thuis al heel veel boeken over dino’s. Vooral mijn zoon is helemaal weg van dinosaurussen. Ik merk dat dit boek anders is dan alle andere boeken die we hier hebben. Dit boek bevat namelijk nog meer dinosaurussen. En niet alleen bevat dit boek plaatjes van dinosaurussen, maar je krijgt ook meer informatie erover. Hoe werden dino’s geboren? Wanneer leefden ze en nog veel meer.

het grote boek der dinosaurussen

Zie jij ook andere dingen dan dinosaurussen?

De dinosaurussen zijn geweldig getekend in ‘Het grote boek over dinosaurussen’. Ze komen voor je ogen tot leven. Wanneer je de bladzijdes bekijkt zie je niet alleen de dino’s, maar ook iets anders. Wat of wie het is, zeg ik nog niet. Maar grappig en afwisselend is het wel. Ontdekt jouw kind het? Ik ben benieuwd hoe zij het boek vinden. Ik weet in ieder geval zeker dat jouw dinoliefhebber dit boek helemaal geweldig gaat vinden.

Specificaties Het grote boek over dinosaurussen

het grote boek der dinosaurussen

Auteur: Alex Frith | Vertaald door Els Peeters |Illustrator: Fabiano Fiorin | UitgeverUsborne | 9781474985024 | juli 2011| 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.