Kijk binnen in het bos – een flapjesboek

Flapjesboeken zijn super leuk voor jonge kinderen. Kijk binnen in het bos neemt je mee het bos in, om daar alle geheimen van het woud te ontdekken!

kaft

Kijk binnen in het bos

Als je weleens met de kids naar het bos gaat, dan zul je de verwondering vast wel op de snoetjes hebben gezien. Bij elk blaadje, takje of kriebelbeestje zullen de kinderen stil staan, om daar even uitgebreid naar te kijken. ‘Kijk binnen in het bos’ speelt daar op in. Je gaat echt op ontdekkingstocht in het bos, want achter elk flapje is iets te vinden. Zo kun je vogeltjes ontdekken, een babyhertje en de burcht van een das.  
Dit boekje ziet er super aantrekkelijk uit, met vrolijke kleurtjes en stevige kartonnen bladzijdes en flapjes. Perfect dus voor kleine handjes!

Een jaar in het bos

‘Kijk binnen in het bos’ geeft een inkijkje in alle seizoenen van het woud. Want als je in het boekje begint, start je met de lente. De jonge dieren die geboren net geboren zijn verstoppen zich achter de struiken. Als het warmer wordt, gaan de beren op zalmenjacht. In de herfst kleuren de bomen, terwijl andere bomen juist groen blijven. En als het echt begint te sneeuwen, kun je de sporen van de dieren volgen. Wanneer uiteindelijk is de sneeuw gesmolten, en begint de lente weer!

Informatie over de natuur voor de allerjongsten

Flapjesboeken vallen bij vrijwel alle jonge kinderen enorm in de smaak. Het handelend bezig kunnen zijn, zorgt ervoor dat ze langere tijd met boeken bezig zijn, en zo ook echt voor hun gevoel boekjes kunnen ‘lezen’.
‘Kijk binnen in het bos’ is al geschikt voor peuters, omdat het een herkenbaar onderwerp is. Natuurlijk kun je kijken naar welke dieren de kinderen al kennen, maar dit boekje is echt al een informatieboekje voor jonge kinderen. Zo komen ze op jonge leeftijd al spelenderwijs in aanraking met de natuur.
Maar dit boek is niet alleen erg leuk voor peuters, ook bij kleuters zal het goed in de smaak vallen! In mijn kleuterklas merk ik dat flapjesboeken nog steeds erg populair zijn. Ik weet dan ook zeker dat dit boekje veel van het boekenrek in de klas gepakt zal gaan worden…

Specificaties Kijk binnen in het bos

Auteur: Anna Milbourne | Illustraties: Simona Dimitri | Uitgever: Usborne│ 9781474962520│maart 2019│14 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.