De Spaanse dochter, een historische roman

Een plantage in Ecuador, een nieuw gevonden familie, verborgen affaires en een vader met geheimen. Dat is het begin van een historische roman met de Spaanse Puri in de hoofdrol. Een nieuwe start voor haar en haar man na de Eerste Wereldoorlog. De Spaanse dochter brengt je terug naar de 20ste eeuw in een warm land.

Spaanse dochter voorkant

De Spaanse dochter

Puri is in Spanje geboren, maar moet het sinds haar tweede zonder vader doen. Hij is naar Ecuador vertrokken en heeft daar een nieuw leven opgebouwd zonder haar. Na zijn dood ontdekt Puri dat ze een cacaoplantage heeft geërfd in Vinces, Ecuador. Puri en haar man vertrekken met de boot richting Vinces. Als onderweg de aanslag op Puri mislukt, maar haar man wordt neergestoken, neem Puri zijn identiteit over. Ze merkt dat ze als man geen strikte regels hoeft op te volgen en veel meer vrijheid ervaart. Toch komt ze voor de nodige uitdagingen te staan.

Vanuit verschillende perspectieven

De Spaanser dochter wordt vanuit meerdere kanten belicht. Naast Puri krijg je ook het verhaal te lezen van haar halfzussen. Dit zorgt ervoor dat het van meerdere kanten wordt belicht. Door de wisselingen van perspectieven en tijd kom je steeds meer te weten over de familiebanden en hun verhoudingen. Ook krijg je daardoor mee wat er in het verleden is gebeurd en dit geeft het verhaal wat diepgang.

Geen standaard roman

De romantjes die ik normaal lees verbleken met de Spaanse dochter. Doordat er op de voorkant staat dat het een historische roman was vol familiegeheimen en verraad had ik niet verwacht dat Lorena mijn aandacht zo goed kon vasthouden. Door die verschillende verhoudingen weet ze mijn aandacht vast te houden. Daarnaast zijn er zulke plottwisten en verrassende wendingen dat die boek spannend blijft van het begin tot het eind.

Lorena Hughes, de schrijfster

Tijdens het lezen merk je dat Lorena is geboren en getogen in Ecuador. De passages zijn zo enorm gedetailleerd beschreven. Op haar achttiende is ze verhuisd naar de Verenigde Staten. Daar heeft ze communicatie en journalistiek gestudeerd. De Spaanse dochter is niet haar eerste historische roman en zeker niet de laatste. Ze heeft zelfs laten weten dat er een vervolg uitkomt over de Spaanse dochter!

Vertaald door Erica Feberwee

De vertalers worden vaak vergeten, dus bij deze wil ik Erica Ferwee even noemen. Zij heeft de sfeer van de Spaanse dochter perfect weten neer te zetten. Ik kan mij voorstellen dat de woorden die ze moest vertalen ook zo bedoeld zijn. Het is moeilijk om de juiste sfeer van het boek neet te zetten wanneer je het gaat vertalen. Niet alle woorden komen goed overeen, maar Erica heeft dat prima gedaan. Dus zoek je nog een goede historische roman? Dan kan ik je de Spaanse dochter echt aanbevelen!

De Spaanse dochter achterkant

Specificaties De Spaanse dochter

Auteur: Lorena Hughes | Vertaling: Eria Feberwee | omslagbeeld: Lena Okuneva | Uitgeverij: A.W. Bruna | 9789400515444 | februari 2023 | 350 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.