Het vergeten koninkrijk, het eerste deel van Terra Fabula

Ben jij fan van fantasy dan is Het vergeten koninkrijk echt een aanrader. Een Nederlandse schrijver met een hoog Harry Potter gehalte. Voor jonge lezers, maar ook zeker voor volwassenen. Laat jij je met Het vergeten koninkrijk meevoeren naar Terra Fabula?

foto voorkant het vergeten koninkrijk

Het Vergeten Koninkrijk

Op oudejaarsavond krijgen Martha en William het verschrikkelijke bericht dat ze hun ouders nooit meer zullen zien. Hun schip is tijdens een hoogst geheime expeditie op zee vergaan. Dan staan onaangekondigd twee nogal excentrieke dames voor de deur die beweren dat zij de tantes van William en Martha zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen, ver weg van hun veilige wereld in Londen.

Tijdens het verblijf bij de tantes komen de kinderen de ware toedracht te weten over het verlies van hun ouders en ontdekken ze dat de bloedlijn van hun familie teruggaat naar een wonderlijk verleden. William en Martha zijn de erfgenamen van een magisch koninkrijk en zij zijn de enigen die dit rijk kunnen redden van de ondergang. Ze volgen het spoor van hun ouders en belanden in een strijd waarin elk sprookje dat ooit is geschreven voor altijd verloren kan gaan en zal worden vergeten. Een onvoorstelbaar avontuur begint en ze verdwalen in een wereld vol gevaren, raadsels en geheimen die nog nooit door iemand is beschreven

Het eerste deel van een serie

Het vergeten koninkrijk is het eerste deel van de serie Terra Fabula. Het boek zelf komt uit 2016, maar is nieuw voor ons team, dus besloot ik hem te lezen. Je kan wel merken dat dit een aanloop is naar een seriereeks. Ik had dan ook moeite om het eerste deel door te komen en heb hem halverwege even weggelegd. Pas wanneer de tweeling te horen krijgen dat ze erfgenamen zijn van Terra Fabula pakt de schrijver mij. Dan pas word ik het verhaal ingetrokken en laat ik mijn e-reader niet meer los.

verhaal het vergeten koninkrijk

Harry Potter meets Narnia

Het boek doet mij gelijk aan verschillende boeken denken. Waaronder dus Harry Potter. Twee kinderen die denken dat ze wees zijn geworden blijken uit een magische wereld te komen. En hoewel het vergeten koninkrijk mij aan die boeken doet denken is het een uniek verhaal. Een mooie toevoeging in de wereld van fantasy. Ik weet dan ook zeker dat jullie deze reeks zeker kunnen waarderen.

Ik hou ervan als de schrijver op zo’n manier schrijft dat hij mij als het ware in een film trekt. Dat ik het verhaal voor mij zie en mij helemaal in de storyline kan inleven. Peter DeWillis heeft dit zeker voor elkaar gekregen. Zijn manier van schrijven en omschrijven zorgt ervoor dat ik daadwerkelijk zie wat hij bedoeld. De zwevende koets en dingen spullen met pootjes die verontwaardig kunnen kijken.

schrijver Peter DeWillis

Ook een aanrader voor de jeugd

Terwijl ik op de bank met mijn e-reader het boek lees, leest er iemand over mijn schouder mee. Mijn zoon is geen fan van boeken en soms moet ik hem een beetje stimuleren om iets te lezen. Maar het vergeten koninkrijk leest hij over mijn schouder mee. Vooral als de tweeling in Terra Fabula aankomt is hij verkocht. In één ruk leest hij hem uit. Het boek heeft een open eind en dat vindt hij zelf erg lastig. “Mama, nu moeten we wel de andere delen lezen, want ik wil weten hoe het verder gaat!”

Ik kan dus kort zijn. Deze serie is voor iedereen. Je moet dit deel zien als de inleiding voor de rest van de serie en wanneer je dat in je achterhoofd hebt is dit echt een aanrader. Je leert de hoofdpersonen kennen en verlangt door het open einde naar meer. Laat jij je binnenkort meevoeren naar Terra Fabula? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Laat het lezen maar beginnen.

Achterkant het vergeten koninkrijk

Specificatie Het vergeten koninkrijk

Auteur: Peter DeWillis | Uitgeverij: Zilverspoor | Februari 2016 | 9789463080361 | 200 bladzijdes | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.