Het Amerikaanse datingexperiment – een heerlijk humoristisch liefdesverhaal

De cover van Het Amerikaanse datingexperiment is een vrolijke, maar toch rustig ogende cover welke mij direct aansprak. Ik was zeer benieuwd waar het boek over zou gaan. De titel verklapt het natuurlijk wel een beetje. Maar na het lezen van de flaptekst wist ik het zeker: ik wil dit boek lezen! Alleen vond ik het erg jammer dat ik halverwege er pas achter kwam dat Het Amerikaanse datingexperiment een vervolg is op De Spaanse liefdesleugen*. Lees snel verder als je wilt weten wat ik van Het Amerikaanse datingexperiment vond.

Het Amerikaanse datingexperiment cover

Waar gaat Het Amerikaanse datingexperiment over?

Het Amerikaanse datingexperiment gaat over Rosie, die struggelt met een writersblock. Ze heeft haar goedbetaalde baan opgezegd om zich te focussen op het fulltime schrijven van romans. Maar haar writersblock is niet haar enige probleem: het plafond van haar appartement is ingestort… Dus besluit ze tijdelijk te verblijven in het appartement van haar beste vriendin Lina.

Maar Rosie weet niet dat Lina haar huis heeft onderverhuurd aan haar neef Lucas. Dit zorgt voor een hele grappige, maar ongemakkelijke situatie wanneer Rosie en Lucas elkaar voor het eerst treffen. Lucas biedt aan om haar mee te nemen op een aantal experimentele, onvergetelijke dates. Dit zodat Rosie haar inspiratie en de schrijfflow voor die tweede roman weer op gang te brengen, zodat ze haar deadline kan halen. Als vrienden. Uiteraard alléén als vrienden. Maar zullen ze ook vrienden blijven of speelt er toch meer tussen Rosie en Lucas?

Het Amerikaanse datingexperiment flap

Het Amerikaanse datingexperiment

Het Amerikaanse datingexperiment is een heerlijk romantisch en humoristisch boek. Het verhaal zit vol gezwijmel, grappige en gênante situaties en de liefde spat al snel van de pagina’s af. Lust is een emotie die voelbaar aanwezig is bij dit verhaal.

Elena Armas heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl welke erg beeldend is. Hierdoor kon ik alles heel goed voor mij zien. Elena Armas heeft met dit verhaal echt iets origineels neer gezet. De hoofdstukken lees je afwisselend vanuit Rosie en Lucas, hierdoor leer je beide personages goed kennen.

Ik heb erg genoten van dit leuke boek en ik wil nu ook heel graag nog De Spaanse liefdesleugen lezen. Ik heb niet het idee dat ik belangrijke informatie uit dat boek heb gemist. Het Amerikaanse datingexperiment is dus ook makkelijk los te lezen. Ik vind het alleen jammer dat ik er pas te laat ben achter gekomen dat Het Amerikaanse datingexperiment een voorgaand deel had. Ook vind ik het jammer dat er niet heel diep in werd gegaan op het verhaal wat Rosie aan het schrijven was. Ik had ook wel wat meer interactie willen lezen tussen Rosie en haar uitgever.

Personages

Rosie en Lucas zijn de twee hoofdpersonages in Het Amerikaanse datingexperiment. Ze hebben beiden hun eigen problemen, onzekerheden en kwetsbaarheden. Toch voelen ze zich fijn en op hun gemak als ze samen zijn. Hun vriendschap is meteen heel hecht, maar als lezer heb je door de verschillende perspectieven al snel door dat er toch wel meer om de hoek komt kijken dan alleen vriendschap. Hoe verder het verhaal vorderde, hoe meer ik de personages in mijn hart heb gesloten.

Elena Armas

De Spaanse Elena Armas is auteur, een hopeloze romanticus en een enthousiaste boekenverzamelaar. Ze debuteerde in 2021 met De Spaanse liefdesleugen*, waarmee ze de Goodreads Choice Award voor beste debuut won. Het Amerikaanse datingexperiment is mijn kennismaking met deze auteur.

Specificaties Het Amerikaanse datingexperiment

Auteur: Elena Armas | Uitgever: Zomer & Keuning | Vertaald door Tasio Ferrand | september 2023 | 442 pagina’s | 9789020549324 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.