Anansi de spin en de eieren voor de koning, een slim avontuur

Voor de verjaardag van zijn zoontje Kofi wil Anansi hem trakteren op de lekkerste gevulde eieren. Maar als hij ’s ochtends vroeg aankomt bij het huis van Haan en de kippen, treft hij alleen maar een huilende Haan aan – de kippen zijn weg! Een vierde avontuur: Anansi de spin en de eieren voor de koning!

Anansi de spin en de eieren voor de koning

Papa Anansi en dochter Nana gaan samen op avontuur terwijl de rest van het gezin nog ligt te slapen. Kofi is namelijk jarig en die wil heel graag gevulde eieren. Maar bij het huis van de Haan en kippen aangekomen ontdekken ze iets verschrikkelijks. Haan is helemaal in paniek, de koning en zijn wachters hebben alle kippen en eieren meegenomen.

Gelukkig heeft de slimme spin Anansi direct een plan. Hij geeft wat bevelen aan de Schildpad, de Haan en dochter Nana en hij gaat op pad naar de koning die eieren zit te (vr)eten. Zal het Anansi lukken om de koning te slim af te zijn? En te zorgen dat de Haan zijn kippen weer terug heeft en hij eitjes voor zijn zoon kan halen?

Anansi de spin en de eieren voor de koning is een prachtig verhaal over alles willen hebben en uiteindelijk niks hebben. Over hebzucht en elkaar helpen. En de kleurrijke illustraties zijn weer gaaf om te zien en geven het een echt Afrikaans sfeertje. Want zij dragen ook kleding met prachtige felle kleuren die lekker opvallend zijn, net als in dit boek.

Anansi de spin uit Afrika

Anansi de spin

Anansi de spin speelt de hoofdrol in heel veel West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische sprookjes. Honderden jaren geleden werden in Afrika mensen tot slaaf gemaakt. Zij moesten alles achterlaten maar namen de verhalen over de slimme spin mee. Zo reisden deze sprookjes mee naar Suriname, de Cariben en uiteindelijk naar jou. Cultureel erfgoed in een modern jasje, voor kinderen vanaf 4 jaar.

‘Anansi de spin en de eieren voor de koning’ is het vierde deel van Iven Cudoghams serie over de beroemdste spin van de wereld. Natuurlijk is het, precies zoals we inmiddels gewend zijn, weer een spannend en grappig avontuur, waarin de kleine slimmeriken het nogal eens winnen van de krachtpatsers. Eerder schreef ik al een recensie over Anansi de spin sterker dan olifant. Daarnaast heb je nog Een koekje van eigen deeg en de gulzige tijger maar ook een avontuur met een verjaardagstaart!

Met de Anansi-boeken nemen Iven Cudogham en Moldybyrd Studio de geliefde fabels over de spin Anansi als uitgangspunt en maken er een modern, kleurrijk feestje van.

Met zeven kinderen wonen Iven en zijn vrouw Cynthia op 100m2 in Amsterdam. In het appartement is het altijd gezellig druk. Iven combineert zijn lesgeven met schrijven en is ook schoolschrijver. Je hebt de familie Cudogham wellicht gevolgd op tv met het programma Een huis vol.

Nog wat leuke weetjes:

  • Sterker dan olifant is meer dan 10.000 keer verkocht
  • In het voorjaar 2023 komt er een theatervoorstelling
  • In 2024 komt er een bioscoopfilm
  • Voor scholen zijn er lespakketten ( in Amsterdam gratis)
  • Scroll ietsje naar beneden voor Anansi de spin merchandise

Specificaties Anansi de spin en de eieren voor de koning

Auteur: Iven Cudogham | Illustraties Moldybyrd Studio | Gottmer uitgeverij | 9789025776985 | 36 pagina’s | Oktober 2022 | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Anansi de spin en de eieren voor de koning
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.