De wensclub – een nieuwe vrolijke serie van Kluitman

Veel meiden zullen blij zijn met De wensclub! Kluitman is een nieuwe serie begonnen, waarin Fien en Sara de leukste plannen verzinnen. Zo beginnen ze samen een wensclub, om allerlei wensen van mensen uit hun stad uit te laten komen. Zoals de uitgever zelf beschrijft: Een echte feelgood serie. Nou dat is het zeker, ik werd er ook helemaal vrolijk van.

De wensclub

De wensclub – geen droom is te gek

Fien en Sara vinden het vriendenboekje van een klein meisje. Ze besluiten niet alleen om het boekje terug te brengen, maar ook om haar grootste wens in vervulling te brengen. Wat is het leuk om iemand zo blij te maken! Hierdoor ontstaat het idee om de de Wensclub op te richten, een geheime club die dromen laat uitkomen!

Als snel groeit het aantal wensen, én het aantal leden. Geen droom is te gek voor de Wensclub. Maar dan krijgen ze heel slecht nieuws, dat de toekomst van de club voorgoed zou kunnen veranderen. Zal het Fien en Sara lukken om ook dit probleem op te lossen?

Meiden gaan hier echt van smullen

Direct heb ik mijn dochter Jinte, van 7 jaar, laten weten dat dit het perfecte boek voor haar is! Waarom? Het leest heel vlot weg, er gebeurt een heleboel in het boek en de woorden en zinsbouw zijn heel passend bij haar leesniveau. Het is sterk hoe de Jette Schröder de tekst zo aansprekend weet te maken voor jonge meiden, zonder overdreven populair taalgebruik in te zetten. Het doet mij heel erg denken aan de moderne versie van de boeken die ik zelf vroeger zo graag las, zoals de boeken van Floortje Bellefleur.

De klas van Fien en Sara

De illustraties van Sam Loman bij De Wensclub zijn van grote toegevoegde waarde. Zonder het hele verhaal over te nemen worden de illustraties mooi ingepast in de tekst. Ze zijn vrolijk en modern en spreken jonge meiden heel erg aan. Ik kan mij goed voorstellen dat als kinderen dit boek in de bibliotheek zien staan, de illustraties de doorslag geven om het boek te lenen.

De wensclub heeft een mooie boodschap

De wensclub laat zien hoe je met kleine gebaren heel veel kan betekenen voor een ander. Van een eenzame klasgenoot tot een rouwende opa. Hang wat sokken in een boom en de ander voelt zich vrolijk worden! Iets kleins weggeven, iets grappigs doen. Ook zorgen de leden van de wensclub dat een wens haalbaar wordt. Een poes geven aan iemand met een allergische vader kan natuurlijk niet, maar wat kan er wel?

Jette Schröder heeft heel natuurlijk een inclusief beeld gegeven in het boek. Zonder het te nadruk te geven. Zo heeft Sara twee vaders en is er sprake van namen uit verschillende culturen. Ik vind het prettig dat dit niet uitvergroot wordt, omdat dit heel normaliserend werkt.

Briefjes

Wie o wie gaat dit lezen?

Als ik enthousiast ben over een boek heb ik er vaak al een kind bij in gedachten die dit boek net zo gaat verslinden als ik zelf. Ik neem jullie in mijn reviews dan ook graag mee in het type kind dat ik vind passen bij een boek. 

Dit boek De wensclub is bij uitstek geschikt voor meiden uit groep 4,5 en 6. Natuurlijk mogen jongens het ook lezen en is het voor hen ook absoluut een aanrader. Ik vind het echt iets voor mijn eigen dochter. Zij zit in groep 5 en is gek op boeken waar veel afwisseling in zit. Niet te spannend, maar wel met een probleem dat opgelost moet worden.

Specificaties De wensclub – geen droom is te gek

Auteur: Jette Schröder | Illustraties: Sam Loman | Uitgever: Kluitman | oktober 2022 | 144 pagina’s | 9789020672831 | Meer informatie in je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.