Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

Ken jij Sam Copeland of Jenny Pearson? Ik had nog niet gehoord van deze schrijvers, maar ze zijn vrij populair. Dat snap ik wel, want het boek ziet er fantastisch uit. De titel spreekt aan en ik kan niet wachten om te starten met lezen. Dat heeft iedereen toch met zo’n cover en zo’n titel?! Super fijn dus ook voor kinderen die niet graag lezen. Is het raadsel van de boosaardige onderbroeken net zo leuk om te lezen als dat hij eruit ziet?

Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

De Vreemdestedeschool is getroffen door het Vreemde. Als er een RILLING door het gebouw gaat, gebeuren seconden later de mafste dingen. Van leerlingen die ineens woest beginnen te dansen tot een heuse kippenrel, het is niet te voorspellen wát precies. En wat misschien nog wel het vreemdste is: niemand lijkt het door te hebben. Niemand, behalve Agatha Tops en Lenny Tokus. Als het zelfbenoemde detectiveduo Tokus & Tops zijn ze vastbesloten om uit te zoeken wat het Vreemde op school veroorzaakt.
Maar de twee stuiten al snel op een geheim dat nog bizarder is dan hun meest bizarre dromen.

Boekentrailer Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

Voor grote lezers met een missie

Het raadsel van de boosaardige onderbroeken is vrij dik met 360 bladzijden. Maar veel pagina’s worden voorzien van een prachtige illustratie. Ook is het lettertype vrij groot, waardoor je automatisch meer bladzijden hebt. Heel handig ook voor kinderen met dyslexie. Zelf heb ik ook dyslexie en ik lees graag met een groter lettertype. Het boek leest lekker weg. Door de fijne schrijfstijl lees je zo verder. Door het gebruik van verschillende stijlen (de verteller, vanuit de ik persoon en verhalende schrijfstijl) wordt het een heel leuk boek. Zeker omdat je het leest vanuit twee personen Agatha en Lenny. Wij zijn heel enthousiast geworden over deze schrijvers en nieuwsgierig naar de andere boeken die zij geschreven hebben.

Wat ook direct opvalt zijn de letters. Normaal is het verhaal geschreven in 1 lettertype. In het raadsel van de boosaardige onderbroeken zijn er woorden in een ander lettertype en andere grootte geschreven dan de rest van het verhaal. Het valt op, trekt de aandacht. Maakt dat je wilt lezen waar het over gaat, want waarom staat dat woord daar in dat lettertype en ook groter dan de rest? Het is ook niet direct een heel gangbaar lettertype als arial of verdana. Maar echt, bijzonder. En dat is precies wat het nog dat beetje extra leuk maakt.

Bijzonder leuk en spannend boek

Zoals je wellicht al verwacht vond ik het een leuk boek. Het leest makkelijk weg, wat heel fijn is wanneer je eigenlijk niet graag leest. Daarnaast staan er veel afbeeldingen in waardoor het verhaal nog levendiger wordt. Er zit een bepaalde spanning in, spion ben je niet zomaar natuurlijk, maar naar mijn mening is het niet te spannend. Precies goed en leuk om door te willen lezen. Ik lees niet veel boeken die geschreven zijn vanuit verschillende personen, meestal vind ik dat niet zo fijn. Bij het raadsel van de boosaardige onderbroeken is dat anders. Omdat de verhalen overvloeien, de personen elkaar ook kennen voelt het niet als vervelend. Juist heel leuk om het zo vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Doordat het hoofdstuk de naam van de persoon draagt is het ook duidelijk vanuit wie je gaat lezen. Wat ons betreft een aanrader.

Specificaties Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

Auteur: Sam Copeland en Jenny Pearson | Uitgeverij Gottmer | 9789025775889  | september 2022  | 360 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.