Pien Vermeer en de getekende stad, een aangename verrassing!

Pien Vermeer en de getekende stad. Wat een geweldig boek is dat! Het rijmt dus het is waar zeggen we hier in huis. We kijken nu al uit naar het vervolg dat wordt verwacht in het najaar van 2022. Kan niet wachten. Getekend en geschreven door Rob Biddulph. Prachtige illustraties, fantasierijk, bijzonder verhaal over een meisje met lef dat op zoek gaat naar haar vader. Het verhaal zal je zeker verrassen en aanspreken. Dit boek is zo anders, dat moet je echt gelezen, en gezien hebben. Een boek dat, naar ik verwacht, zeker verfilmd gaat worden. Lees vooral verder om kans te maken op een exemplaar!

voorkant dubbel

Pien Vermeer, familie van …?

De achternaam van Pien, Vermeer, zal niet voor niets zijn gekozen. Met de achternaam van een bekende kunstschilder moet je wel creatief zijn natuurlijk. En dat is Pien Vermeer ook. Net als haar vader. Ze herinnert zich vooral de tijd die ze samen doorbrachten in zijn atelier. Nu is hij verdwenen. Pien gelooft niet dat hij zomaar weg is gegaan. De rest van het gezin denkt dat wel. Uiteindelijk wordt de deur geopend naar een magische getekende wereld. Hoe bijzonder is dat !? Dit boek heeft een Conté potlood in de hoofdrol. Het eerste potlood dat door Nicolas-Jacques Conté is ontworpen. En als je ermee tekent…. opent het een andere dimensie, een getekende wereld. De titel is natuurlijk niet voor niets: Pien Vermeer en de getekende stad! Maar wat, als dit potlood in de verkeerde handen valt?

Pien Vermeer en de getekende stad

Waar gaat het over?

Pien Vermeer en de getekende stad is een spannend avontuur, over kinderen en karakters met lef. Maar, dat niet alleen. Het gaat ook over vriendschap en verwantschap. Over Pien en haar kleine, maar zeer pientere, zusje op zoek naar hun vader. In een magische wereld die al eeuwenlang bestaat, de getekende stad. Zij worden vergezeld door Ollie. Niet haar keuze, maar het lot (en het Mentor&Maatje programma van school) brengt hen als vrienden samen. In de getekende wereld ontmoeten ze getekende mensen en dieren die levensecht en kleurrijk in karakter zijn. Helaas is de getekende wereld vooral zwart en wit. Waar zijn de kleuren gebleven? En waar is Piens vader? En wie is de boosaardige dhr. Wit? Pien ontdekt het aan het einde van het boek. En hoe dat afloopt? Dat weten we in het najaar van 2022.

pien Vermeer en de getekende stad

Machtig mooi boek in beeld en verhaal

Ik heb Pien Vermeer en de getekende stad uitgekozen omdat de omslag mij aansprak. En natuurlijk de tekst op de achterkant. Het is de juiste keuze geweest. Wat een machtig mooi boek is dit. Pien is een soort Pippi Langkous. Maar, daarmee houdt de vergelijking met andere boeken die ik ken wel op. Dit boek is echt anders dan menig ander boek dat ik heb gelezen, inclusief graphic novels. Het is fantasierijk. Een mix van sprookje en science fiction. Het is spannend. Geen reeds te verwachten plotwendingen. Het gaat over moed, lef en kiezen voor de mensen om wie je geeft. Tegelijkertijd is het nooit zwaar op de hand. Het enige minpuntje vind ik dat er een pratende krokodil in voor komt. Wel met een rol als één van de leden van het verzet, maar past wat mij betreft niet bij de rest van de karakters.

Pien Vermeer en de getekende stad

Illustraties in Pien Vermeer en de getekende stad

Naast het verhaal zijn ook de illustraties van de hand van Rob Biddulph. In coronatijd besefte hij dat veel ouders met kinderen thuis zaten. Deze schrijver en illustrator van het boek Pien Vermeer en de getekende stad is toen gestart met online tekenworkshops. Kijk maar eens op zijn website. Je zal begrijpen dat zijn workshops erg populair zijn. De illustraties die zijn gemaakt geven het boek natuurlijk veel extra’s. En af en toe zijn het ook echt de illustraties die het boek omhoog tillen. Ik had nog nooit van Rob Biddulph gehoord, maar vanaf nu blijft hij bij mij hangen. En ik vermoed bij velen van ons.

Pien Vermeer en de getekende stad

Tot slot

BILLY BONES wil ook die kinderen bereiken die (nog) niet weten hoe leuk lezen is! Daarom maakt zij boeken voor 7 tot 12 jarigen waarbij leesplezier voorop staat. Boeken die zich kenmerken door veel humor en avontuur. Billy Bones is dan ook nieuwsgierig wat jij van Pien Vermeer vindt. En vraagt aan alle lezers wat het meest bijzondere stuk uit het boek is. En eerlijk gezegd… kan ik niet kiezen. Wat ik eigenlijk het meest bijzondere aan het boek vindt is dat woorden en illustraties af en toe door elkaar heen lopen. Alsof er een compleet nieuwe beeldende taal is uitgevonden. En het is echt anders dan een graphic novel. Geniet ervan!

Specificaties Pien Vermeer en de getekende stad

Uitgeverij: Billy Bones | Auteur en Illustrator: Rob Biddulph | Vertaling door Willem Jan Kok | oktober 2021 | 9789463850858 | 378 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

22 reacties

 1. Mooie winactie! Zelf ben ik (leerkracht en moeder) heel benieuwd naar het boek (ik hou van kinderboeken). Maar ik denk dat het ook echt een boek is voor mijn dochter van 8. Het leesplezier begint een beetje te komen bij haar. Ze vindt vooral graphic novels leuk en tekenen is een van haar grootste hobby’s, dus dan zou dit boek helemaal top zijn!

 2. Lijkt me een gaaf boek voor onze boy van 9. Zit op een SBO waardoor hij wat vertaald is met lezen maar krijgt de smaak nu goed te pakken.

 3. O dit lijkt me echt een boek voor mijn zoon die zou hier zo blij mee zijn. Ik doe dus erg graag mee voor mijn zoon van bijna 8.

 4. Dit lijkt mij zo’n geweldig boek en ook mijn meiden werden door de cover getrokken.
  Ik doe dan ook graag meer voor hen, omdat ze eindelijk lezen aan het ontdekken zijn😊🤞🏽🍀💖

 5. Wauwie!! Ja ik doe super super super graag mee. Hier gaan mijn nichtje en ik van genieten!!🥰🥰🥰

 6. Wauw, ik ben al helemaal gepakt door het lezen van jouw recensie! Inderdaad een heel anders dan anders boek, wat mijn zoon (die er nog niet echt overtuigd van is dat lezen leuk is…) zeer zeker aanzet om te gaan lezen!

 7. Ik doe graag mee voor de schoolbieb, deze kan wel een update gebruiken. Dus ieder mooi boek is meegenomen!

 8. Wauw, wat een bijzonder boek! Even helemaal out of the box en vernieuwend! 100% zeker dat mijn oudste, die pas sinds kort vorderingen maakt op het gebied van lezen en hierdoor meer gemotiveerd is dan voorheen om in een boek te duiken, dit boek he-le-maal het einde zal vinden!

 9. Ik hoop dat zo’n bijzonder boek zal uitnodigen tot lezen. Ik zou het dan ook graag winnen voor onze schoolbieb.

 10. Een mooi en bijzonder boek! En wat een prachtige illustraties! Een verhaal over moed, lef en kiezen voor de mensen om wie je geeft, geschreven voor kinderen, lijkt mij een lastige opgave zonder dat het zwaar op de hand ligt. Uit jouw review blijkt dat dit niet het geval is, waardoor mijn nieuwegierigheid naar dit boek alleen maar toeneemt! Mijn dochter zou het geweldig vinden om dit boek te mogen lezen!

 11. Ik doe heel graag mee om dit boeken samen te lezen met de kinderen die bij mij logopedie volgen. Dit verhaal zal hun leesmotivatie zeker kunnen verhogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.