De popcorn spion. Een boek met spannende avonturen tijgerlezen! AVIE4

De avonturen van Bob Popcorn, de popcorn spion gaan verder! In het tweede deel van Ellis en Bob Popcorn verder met hun missie. Popcorn uitdelen op school, maar dan wel stiekem! Maar hun geheim loopt gevaar. Ze worden ontdekt en de eigenaar van de Popcornfabriek is namelijk op zoek naar Bob. Als dat maar goed komt!

popcorn spion

Bob en Ellis

Al eerder las Kelly met haar dochters over Bob Popcorn. Zij waren erg enthousiast en ik was dan ook blij verrast dat ik de popcorn spion ontving bij het introductiepakket van Lequ ( lees de blog op MamaScrapelle).

We zien boer Bill die uit Amerika onderweg is naar Holland. En we zien dat Ellis druk bezig is met haar missie om bij iedereen popcorn in de jassen te doen. Het is niet meer geheim voor iedereen, want de kinderen in haar klas weten ervan. Die genieten elke dag van een handje popcorn en worden zelfs boos als Ellis ze is vergeten! Maar ze weten niet van Bob Popcorn af!

Ze heeft niet door dat ze wordt achtervolgd, dat had ik trouwens ook eerst niet door, pas toen ik het boek voor een tweede keer las keek ik beter naar de illustraties!

Het is echter niet de achtervolger die Bob ontdekt in de schuur. Dat is Dante! Dante vind Bob een beetje op een aardappel lijken, en sja daar kom je bij de popcorn spion niet zo maar mee weg! Bob springt letterlijk uit zijn vel en wordt een grote witte popcorn, een boze! Vanaf nu weet Dante ook van het geheim van Ellis en Bob.

popcorn spion

Bijna betrapt

Bijna had de juf ontdekt dat Ellis popcorn uitdeelde want ze vond popcorn onder de kapstok op de grond. Gelukkig weet Dante het op te lossen, maar er zijn nog andere problemen. Want waarom is Bill steeds aan het gluren bij Ellis en Bob? En waarom staat er een mevrouw voor de deur die in het Engels vraagt om hun popcorn? En dan is daar nog het probleem van Fee die hun wil verraden omdat Popcorn niet mag op de gezonde school.

Maar gelukkig hebben ze de popcorn spion. Hij wordt verkleed als kiwi om de leraren af te luisteren, verstopt in een jaszak om Fee af te luisteren. Ze denken dat ze alles onder controle hebben, maar of dat ook wel zo is? Bob wordt namelijk ontvoerd.. Ohw als dat maar goed afloopt!

Tijgerlezen met popcorn spion

Bob Popcorn is een boek dat onderdeel is van de serie ‘Tijgerlezen’. Dat is een serie die ontwikkelt is voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Daarom is het belangrijk dat boeken leuk zijn om te lezen, en niet te moeilijk.
Bob Popcorn heeft veel illustraties, waarbij de tekst en het beeld elkaar aanvullen. Het zit een beetje tussen een graphic novel en een leesboek in.
Daarnaast is het boek vooral heel grappig en spannend. Op school hebben de kinderen aan mijn lippen gehangen tijdens het voorlezen!

Enthousiast over Bob Popcorn, popcorn spion

Wij zijn erg enthousiast over Bob Popcorn, popcorn spion en kijken nu al uit naar deel 3 dat in het voorjaar van 2021 uitkomt. Dan gaan ze lijkt het op reis naar … nog meer avonturen!

Specificaties Bob Popcorn, popcorn spion

Auteur: Maranke Rinck | Illustrator Martijn van der Linden | uitgeverij Querido | Tijgerlezen | 9789045124520 |  juli 2020 | 200 pagina’s | meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

popcorn spion
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.