Gekkie de Gekko wil een wereldster worden

Wij lenen vaak boeken bij de bibliotheek en daar zijn boeken met dieren altijd een favoriet. Zo ook het boek de leeuw in de muis. Hetzelfde bestsellersduo heeft meerdere prachtige prentenboeken uitgebracht. Het nieuwste boek van dit duo is Gekkie de Gekko. Met zijn vrolijke omslag trok dit boek direct mijn belangstelling. Dat moest wel een vrolijk en leuk boek zijn. En ik was eigenlijk ook wel benieuwd of we de les in dit prachtige boek zouden herkennen.

Gekkie de Gekko

Gekkie de Gekko wil een wereldster worden

Gekkie de Gekko wil niets liever dan een wereldster zijn. Op zijn exotische eiland houdt hij elke dag een grote Gekkie-show. Op een dag zijn de dieren het zat, maar Gekkie weigert te geloven dat hij geen ster is. Dan gaat hij liever weg, opzoek naar succes! Maar op weg naar de top leert Gekkie een verrassende les over zichzelf. Want is het wel zo leuk zo zonder je familie en vrienden? Een grappig verhaal met een wijze les over ‘je krijgt wat je geeft’.

Eiland waar ze wonen

Bestsellersduo Rachel Bright en Jim Field

Dit bestsellersduo kennen we van Twee vechtende eekhoorntjes, De walvis wilde meer, De leeuw in de muis, Laat maar los Koala, en Wolfje wil naar huis. De best-wel-belangrijke lessen die ze willen vertellen zijn verpakt is een kleurrijk jasjes. Daarnaast worden deze lessen op swingend rijm verteld. De hoofdpersonen die ze van over de hele wereld uit het dierenrijk plukken zijn nooit te beroerd om te leren en te groeien. Super om je kinderen dit zo in een geweldig verhaal mee te geven. Gekkie de Gekko is precies als de andere boeken. Kleurrijk met een best-wel-belangrijke les.

Boeren laten

Gekkie de gekko is een kleurrijk prentenboek

Voor mij, als moeder met dyslexie, is het fijn dat de boeken op rijm zijn geschreven. Ik vind dat namelijk net wat makkelijker lezen dan boeken die niet op rijm geschreven zijn. Daarnaast is het lettertype vrij groot. Een verademing soms tussen al die kleine lettertypes. Ook handig voor kinderen die leren lezen en dan graag ook wat zelf in prentenboeken willen lezen. Dat kan op deze manier heel goed, ook al zullen sommige woorden nog wat te moeilijk zijn.

Samen is leuker

De illustraties in Gekkie de Gekko zijn kleurrijk en sprekend. Er is veel te zien en om over te praten. Vertel als ouder ook wat je ziet of vraag het aan je kind(eren). Super leuk om over door te kletsen samen. Dit verhaal heeft een moraal, iets wat het wil vertellen/leren. Dat wordt op een leuke manier gedaan, waardoor kinderen het niet merken. Het allerleukste van leren is zo leren dat je niet door hebt dat je aan het leren bent. Want moeten leren is stom en saai. Iets spelend, of in dit geval lezend, leren is juist heel leuk.

Gekkie de Gekko achterkant

Specificaties Gekkie de gekko

Auteur: Rachel Bright | Illustraties Jim Field | Vertaalt door Bette Westera | Uitgeverij Gottmer | 9789025777012  | september 2022  | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.