Cultus: een dikke spannende thriller

Cultus is opnieuw een enorm dikke pil van Camilla Lackberg in samenwerking met mentalist Henrik Fexeus. Een spannende Zweedse thriller, de opvolger van het boek Box. Lackberg is een bekende thriller schrijfster: wereldwijd verkocht zij al meer dan 20 miljoen boeken! De samenwerking met Fexeus zorgt voor een extra element in de thriller. Hij is een bekende mentalist (illusionist) in Zweden en dit beroep heeft ook hoofdpersoon Vincent. De andere hoofdpersoon, politie-inspecteur Mina, schakelt ook in Cultus zijn hulp in.

Cultus

De ontvoering

In Cultus lopen verschillende (kortere) verhaallijnen door elkaar, maar het belangrijkste verhaal gaat over de vermissing van 5 jarige kinderen. Op een doodnormale dag op een kinderdagverblijf verdwijnt een jongetje. De politie heeft weinig aanknopingspunten: niemand heeft gezien met wie het jongetje is meegegaan of waar hij is gebleven. Totdat hij gevonden wordt, en er overeenkomsten lijken met een andere zaak. Met eveneens een 5-jarig kind. De aanwijzingen die er zijn, geven weinig echte informatie en inzichten. Dat is het moment waarop Vincent in Cultus wordt ingeschakeld, om met een andere blik mee te denken.

Camilla Lackberg

Rituelen

Vincent werkt als mentalist en doorziet patronen, gewoontes en symboliek. Door de overeenkomsten tussen de zaken en de uitzonderlijke kenmerken, ontstaat bij de politie en bij Vincent het vermoeden van een serie-misdadiger. In Cultus gaat het om de kunst om de werkwijze en betekenis van de gebeurtenissen te doorzien. Mina en Vincent, en ook de andere rechercheurs zitten tot hun nek in deze zaak, naast de soms spannende ontwikkelingen in hun privé-levens. Langzamerhand komen ze dichterbij de waarheid, maar of ze de puzzelstukjes in Cultus snel genoeg kunnen leggen is de vraag.

Cultus

Ik wil niet teveel verklappen over de verloop van het verhaal: dat moet je echt zelf lezen! Cultus zit goed in elkaar. De meer dan 600 pagina’s gaan niet vervelen en het duurt echt een poos voordat helder wordt hoe het nu precies in elkaar zit en waarom. Precies zoals het een goede thriller betaamt: uren vol leesplezier.

Cultus

Specificaties Cultus

Auteurs: Camilla Lackberg, Henrik Fexeus | Vertaler: Marit Kramer | Uitgever: The House of Books | november 2022 | 9789044361988 | 656 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.