Daar komt de winter – een verhalenrijk groep 3 boek

Onlangs schreef ik al een uitgebreide blog over de nieuwe leeslijn Verhalenrijk van uitgeverij Christofoor. Vandaag heb ik de recensie van het tweede boek van de winterserie, daar komt de winter. Een verhaal over koning winter, over de verschillende elementen van winter en kou en dieren.

Daar komt de winter

Daar komt de winter begint met koning winter, en verschillende witte dieren als de poolvos, poolhaas en sneeuwuil. De koning gaat op reis en neemt de haas mee. Het boek neemt ons als lezers ook mee op reis. We gaan schaatsen en leren waarom je broek nat wordt als je valt op het bevroren ijs. Hoe noem je wolken op de grond en wat valt er eigenlijk allemaal uit de lucht?

Vroeger had je bloemen van ijs op het raam, en konden we nog spelen in dikke pakken sneeuw, dagenlang! Natuurlijk wordt mid-winter ook besproken en het ijs op de Noordpool.

Leerzaam en plezier met opdrachten

Mijn juffenhart wordt blij van dit leesboekje voor kinderen op AVIM3 en AVIE3 niveau.

In daar komt de winter staan namelijk verschillende doe opdrachten die kinderen kunnen uitvoeren. Zoals water bevriezen in een kopje, een ijsrots maken, schilderen met de regen, maar ook worden er spreekwoorden en gezegden gebruikt die met de winter te maken hebben. De afwisseling tussen samen lezen, de rijke woordenschat, de zone van naaste ontwikkeling en de prachtige illustraties zullen zorgen dat kinderen dit boek door willen lezen! En die leeskilometers zijn zo belangrijk in de taalontwikkeling van kinderen.

Verhalenrijk

Daar komt de winter is een informatief boek om je al (samen)lezend en experimenterend met elkaar te verwonderen over wat de winter brengt. Beginnende lezers lezen de groot gedrukte teksten, wat meer gevorderde lezers de kleiner gedrukte. Heel leuk om samen met een groep 3 en groep 4 kind bijvoorbeeld toneel te lezen. Samen lezen is veel leuker dan in je eentje immers.
De boeken zijn supermooi en vooral schilderachtig geïllustreerd. Waarbij fantasie en werkelijkheid elkaar raken. Het is niet alleen educatief, maar ook ontspannend en nodigt uit tot doen!

Kijk op de site voor lesmateriaal!

verhalenrijk leesniveau

Specificaties daar komt de winter

Auteur: Monique van der Zanden | Illustraties: Martine Nieuwenhuijzen | Uitgeverij Christofoor | 9789060387450 | 32 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, online bij Christofoor of via deze link naar Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

daar komt de winter
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.