Sjaak en Sofie en het koffie avontuur – een boek uit Delft

In Delft staat een koffiebranderij. Miss Morrison in de Voorstraat. Hier kun je koffiebonen halen, maar ook gemalen koffie, en cupjes en thee en chocolade en ga zo maar door. En in een huis in Delft is een dierbare herinnering ontstaan, waaruit een lief prentenboek is ontstaan. Namelijk Sjaak en Sofie en het koffie avontuur.

Sjaak en Sofie en het koffie avontuur

Sjaak en Sofie en het koffie avontuur

Het is nacht en iedereen slaapt in het huis in Delft. Ook de hondjes Sjaak en Sofie. Maar dan opeens schrikt Sjaak wakker uit zijn botjesdroom. Hij zweeft en er vliegen reusachtige gevaartes langs zijn hoofd. Het lijken wel hele grote koekjes. Sofie probeert nog dapper om te blaffen, maar het werkt niet.

De hondjes bijna niks meer. En het maakt ook een enorm kabaal, en dan opeens houdt het op. Maar Sjaak ziet Sofie niet meer.

Een koffieapparaat helpen

De hondjes komen er al snel achter dat Sjaak en Sofie en het koffie avontuur komt door een kapot koffieapparaat. Lukt het de hondjes om samen met Vriendin de koffiestorm te laten stoppen?

Een spannend avontuur met hele lieve tekeningen en 2 stoere hondjes en een hele hoop koffiebonen.. ga ze maar eens tellen!

Trek in koffie?

Heb je nu door Sjaak en Sofie en het koffie avontuur trek in koffie gekregen? Ik kan mij er iets bij voorstellen. Je kunt dit boekje natuurlijk prima voorlezen met een kopje koffie van de branderij uit Delft erbij!
Achterin het boek las ik dat dit verhaal is ontstaan uit een dierbare herinnering. Ik vraag mij dan ook af of er echt een koffiezetapparaat op hol is geslagen en gezorgd heeft voor een echte koffiestorm? Wat zullen de hondjes zijn geschrokken!

Specificaties Sjaak Sofie en het koffie avontuur

Sjaak en Sofie en het koffie avontuur

Auteur: Cisca Colijn | Illustraties Nina Smit | Uitgever Cisca Colijn | 9789090326078 | oktober 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.