Zie de maan schijnt door de bomen – een sfeervol prentenboek van Mies van Hout

Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas. Als je dat hoort, dan komt toch gelijk dat knusse sinterklaasgevoel naar boven? Bijna is het weer zover. Schoen zetten, cadeautjes krijgen, kruidnoten eten en liedjes zingen. De allerleukste sinterklaasliedjes zijn verzameld in dit kartonboekje met sfeervolle illustraties van Mies van Hout. De dieren in het bos willen ook graag Sinterklaas vieren. Zou Sint tijd hebben? Vol verwachting klopt hun hart!

Zie de maan schijnt door de bomen

Zie de maan schijnt door de bomen – zing en kijk mee!

Als je het aan kinderen vraagt dan kunnen sinterklaasliedjes prima het hele jaar door gezongen worden. Maar als de kruidnoten in de winkel liggen en de speelgoedreclames toenemen, dan weten kinderen dat de feestmaand nadert. En dan wordt het ook tijd om het liedjesrepertoire uit te breiden!

In ieder geval is Sinterklaas Kapoentje in eigen huis al regelmatig voorbij gekomen. Zie de maan schijnt door de bomen is ook een favoriet. Nu merkten we de afgelopen jaren dat de teksten toch wel een beetje ouderwets waren. En dat de benaming van ‘zwarte’ Piet toch ook een beetje lastig en ongemakkelijk is in de liedjes.

Het werd dan ook tijd voor een paar kleine aanpassingen. In dit prentenboek Zie de maan schijnt door de bomen zijn de 12 liedjes precies goed aangepast qua tekst. Niet te veel veranderingen en niet te weinig!

Een sfeervol sinterklaasfeest in het bos

Het leukste is natuurlijk om samen te zingen en de mooie illustraties te kijken. We zien een heel mooi sprookjesachtig bos waar de dieren wachten op de aankomst van Sinterklaas. De vos loopt door het bos en ziet de maan schijnen door de bomen. Hij zingt in zijn hol voor het haardvuur sinterklaas kapoentje. Zou Sinterklaas de dieren niet vergeten? De vos en de wolf bakken samen kruidnoten terwijl de wind door de bomen waait. En op pakjesavond zingen ze Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet! 

Zie de maan schijnt door de bomen – wat een mooi en sfeervol prentenboek! De leukste liedjes zijn mooi verwerkt in een verhaal over de dieren in het bos. De illustraties van Mies van Hout passen perfect bij de knusse sinterklaasfeest. Buiten een beetje koud en guur, binnen de warmte van het samenzijn. En Sint rijdt door donkere nachten op zijn paardje oh zo snel. Wij kunnen niet wachten tot 5 december!

Mies van Hout

Mies van Hout (1962) illustreert al meer dan 30 jaar kinderboeken. Neem zeker een kijkje op de website want daar vind je een mooi overzicht van de kleurrijke illustraties. Ook zijn er hele leuke tips te vinden om te gebruiken met voorlezen. Zoals bij het boek Brave hond, stoute kat. Maar er zijn ook tips voor kinderen om zelf aan de slag te gaan met tekenen. De website is dus een leuke aanrader, net als dit prentenboek Zie de maan schijnt door de bomen. Een eigentijds prentenboek met de allerleukste liedjes om heel lang van te genieten!

Specificaties Zie de maan schijnt door de bomen

Illustraties: Mies van Hout | Vormgeving: Mies van Hout en Studio Swanink | Uitgeverij Gottmer | 9789025776763 | oktober 2022 | 22 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Zie de maan schijnt door de bomen
footer 5

Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.