Het boek van de sterren – Sjoerd Kuyper

Iedere avond leest opa voor. En altijd uit hetzelfde boek, dat is het fijnste wat er is. Alles is dan goed. Als Het boek van de sterren uit is, valt Elfie in slaap. Zo gaat het iedere avond. Maar deze avond is alles anders, want het boek is weg! Ze zoeken overal en Elfie kan niet slapen. Ze denkt alleen maar aan het boek. Hoe kan opa nu voorlezen?

‘Het boek van de sterren’, een boek met een gouden randje

Eén van de prentenboekenserie met het beroemde gouden randje. Laatst las ik nog voor uit Donald Duck en de zeilboot en De hondenmatroos. En van een opruimend vakantiegenootje kregen we Het feestvarken. Het boek van de sterren is een boekje dat we juist aan iemand anders cadeau gaan geven. Opa is namelijk bijna jarig!

Publicatie in samenwerking met Plus Magazine

Waarschijnlijk staat Het boek van de sterren bij meerdere opa’s en oma’s in de boekenkast. Het boekje werd namelijk gepubliceerd in samenwerking met Plus Magazine ter gelegenheid van 30 jaar Plus. En Plus Magazine is het enige general interest blad voor zelfbewuste vrouwen én mannen vanaf vijftig jaar. De gedachte dat ik ook bij die doelgroep hoor, nog vóórdat mijn zoontje de basisschool zal verlaten, laat ik maar even voorbij varen.

Het boek van de sterren lezen

het boek van de sterren
het boek van de sterren

We pakken het gouden boekje er maar gauw bij ter afleiding… De omslag maakt mijn zoontje en mij nieuwsgierig. We zien namelijk tussen de sterren in het heelal niet alleen de Kreeft, Schorpioen, Leeuw en Vissen, maar ook hele andere wezens!

‘Het boek van de sterren was zo groot, daar kon je in gaan zitten, je kon het om je heen slaan als een grote mantel. Als je dat deed, zag je de verhalen van de sterren echt gebeuren. Dus dat deden ze.’

het boek van de sterren

Wanneer opa, zoals iedere avond uit ‘Het boek van de sterren’ voor wil lezen aan Elfie, kunnen ze het boek niet vinden. Het boek is meegenomen door een reptiel die het na eruit voorgelezen te hebben, per ongeluk in het water laat vallen. Het komt bij de vissen terecht bij wie het door de stroom wordt meegevoerd naar een kreeft. En zo komt het boek steeds bij een ander dier terecht die er aan een kleintje uit voorleest.

Zoeken naar Het boek met de sterren

Elfie en opa weten dat allemaal niet en zoeken ondertussen naar het boek. Elfie kan er niet van slapen. Maar ze blijkt het verhaal helemaal uit haar hoofd te kennen! Ze verteld het verhaal van Het boek met de sterren aan opa, die er op zijn beurt in het zand tekeningen bij maakt.

het boek van de sterren

Een twee-in-één verhaal

Het boek met de sterren zit erg mooi in elkaar, want het zijn eigenlijk twee verhalen, dat van Elfie en dat van het boek, die als het ware verweven worden met elkaar met prachtige illustraties. Als het boekje aan het einde van het verhaal via een giraf en een draak weer terug waait naar opa en Elfie in het zand waar ze het boek tekenen, wil Elfie toch graag weer dat opa het voorleest.

Specificaties ‘Het boek van de sterren’:

Auteur: Sjoerd Kuyper | 9789047627746 | Druk: 1 | juni 2020 | 32 pagina’s | Uitgeverij: Rubinstein | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.