Balotje en Sinterklaas – een boek voor kleuters

Sinterklaas komt naar Nederland in ‘Balotje en Sinterklaas’! Balotje mag naar de intocht, ze mag elke avond zingen, en ze mag haar laarsje bij de open haard zetten. Soms krijgt ze een klein cadeautje. En dan, op een avond, komt Sinterklaas langs! Hij is het echt. Ze krijgt een cadeau en mag lang opblijven. De volgende dag hoopt Balotje dat hij weer komt. Maar oom Ben zegt dat hij pas volgend jaar weer komt. Sinterklaas is terug naar Spanje. Zomaar. Zonder zwaaien. Zonder zoen. Wat duurt een jaar toch lang als je op Sinterklaas moet wachten. Gelukkig komt Sinterklaas echt elk jaar weer terug!

Balotje en Sinterklaas

Balotje en sinterklaas is een schattig prentenboek over een meisje dat zich grote zorgen maakt of Sinterklaas wel terug komt. Ze is vergeten hem dank je wel te zeggen. In de winter is er een andere meneer met een rood pak, maar nee geen sint. Tijdens de lente vind ze chocolade in de tuin, maar sinterklaas is ver weg in Spanje. In de zomer ziet ze een man op het strand die op hem lijkt, maar hij draagt geen mijter. En dan is het eindelijk weer herfst. Zal Balotje Sinterklaas weer zien?

Unieke illustraties op een hele simpele manier gemaakt. Een combinatie van krijt, verf en 3d knutsels. Geen zwarte pieten, maar wel bontgekleurde pieten zoals een groene. Persoonlijk heb ik niks met de gekleurde pieten. Voor mij is het zwart als roet of met flinke roetvegen, maar ik snap de keuze van Yvonne wel hierin. Kinderen zullen dit een heerlijk boek vinden waarin ze veel herkenning zullen hebben, en dat is het belangrijkste!

15 jaar Balotje

Ruim 15 jaar geleden creëerde Yvonne Jagtenberg de kleine Balotje. Deel voor deel ontstond een serie prentenboeken waarin belangrijke thema’s aan bod kwamen zonder dat ze de boventoon voerden. De focus ligt altijd op het verhaal, dat verrast en ontroerd – zowel kind als ouder kan niet anders dan deze eigenwijze kleuter in het hart sluiten. Deze tijdloze verhalen in een prachtig modern jasje blijven leuk om voor te lezen. Yvonne Jagtenbergs andere boeken zijn al net zo uniek en eigengereid. Lees ook eens ‘Ik ben Pippi niet!’ (Bronzen Penseel), ‘Hup Herman!‘ (Gouden Penseel) en ‘Kop op, Herman!’ en voor peuters is er de ‘Klein Geitje‘-serie in karton.

Stressvolle periode voor kinderen

Ik vind het mooi dat emoties van kinderen goed worden besproken in deze stressvolle tijden van feestdagen. Balotje maakt zich echt zorgen of Sinterklaas wel terugkomt. Een mooi onderwerp om met de kinderen te bespreken. Hoe zeg je nu dank je wel aan Sinterklaas als je je pakjes uitpakt en hij weer terug op de boot naar Spanje zit?

Balotje en Sinterklaas

Balotje zet elke dag trouw haar schoen en zingt en danst. Soms krijgt ze wat en soms niet. Hoe doe jij dat thuis? Gebruik je een schoenzetkalender of ook elke dag zetten en soms wat erin?

Balotje en Sinterklaas

Specificaties Balotje en Sinterklaas

Auteur: Yvonne Jagtenberg | Uitgeverij Gottmer | 9789025776961| oktober 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.