De onvergetelijke kus, een intense zoektocht naar de waarheid

De onvergetelijke kus zit vol spanning en intriges. Heftige gebeurtenissen uit het verleden en heden volgen elkaar rap op. Terwijl de hoofdpersonen vrezen voor hun leven zijn de problemen nog nauwelijks te overzien. Een intens verhaal waarin je vanaf het begin wil weten “Waar gaat dit over?”.

De onvergetelijke kus

De onvergetelijke kus

Jennifer en Tanja zijn tieners in De onvergetelijke kus waarbij de vriendschap iets verder gaat dan de bemoeizuchtige moeder van Jennifer kan accepteren. Liever zag zij dat haar dochter wat meer optrok met jeugdvriend Kevin. Tanja woont aan de overkant van de straat alleen bij haar stiefvader, omdat haar moeder in een inrichting verblijft. Als de stiefvader op een dag de hond van Tanja vermoordt, is de moeizame relatie met hem definitief ten einde en verdwijnt Tanja uit beeld zonder afscheid te nemen van haar vriendin.

Jaren later ontdekt Jennifer een klein meisje dat zich op zolder van een botenloods bij haar huis heeft verstopt. Het meisje blijkt een zilveren ketting bij zich te hebben die Jennifer ooit aan Tanja had geschonken. Wie is dit meisje? En hoe komt zij aan die ketting? Met hulp van Kevin, die bij de politie is gaan werken, ontdekt Jennifer waar Tanja zich bevindt en als zij haar oude jeugdliefde gaat opzoeken belandt ze in een hachelijk avontuur. Je leest het in De onvergetelijke kus.

De onvergetelijke kus

Marco van Zuijlen

Als kind hield Marco van Zuijlen al van het vertellen van verhalen. Toch duurde het vele jaren voor hij ruimte had in zijn leven om echt te gaan schrijven. Vier jaar lang schreef hij aan verschillende verhalen. Door deze steeds te verbeteren werd hij beter. Uren en uren schreef hij aan zijn eerste boek. En toen was het eindelijk zo ver. Zijn droom was uitgekomen en De onvergetelijke kus was een feit.

Marco van Zuijlen

Intense zoektocht

De onvergetelijke kus gaat over een intense zoektocht naar de waarheid. Gebeurtenissen uit het verleden wisselen zich in hoog tempo af met gebeurtenissen uit het heden. Dit zorgde er bij mij voor dat ik soms wat moeite had om het verhaal te blijven volgen. Zeker toen ik zelf weinig ruimte had in mijn hoofd duurde het wat langer om goed in het verhaal te komen. En toch ondanks dat was mijn nieuwsgierigheid wel direct geprikkeld. Er gebeurd zoveel, maar waarom? Waar gaat het nou eigenlijk over? En komen ze hier ooit nog levend uit? Dit waren de vragen die veel door mijn hoofd spookte.

En wat ik zo goed vind aan De onvergetelijke kus is dat je bijna tot de laatste pagina deze vragen houd. Doordat er steeds maar een beetje informatie beschikbaar komt blijf je gissen. De informatie is steeds net niet genoeg om te weten wat er komen gaat. En dit houd het verhaal spannend. Heel spannend.

De onvergetelijke kus

Geweld

In dit boek De onvergetelijke kus komt veel geweld voor. Zowel uit zelfbescherming als voor persoonlijk gewin. De auteur beschrijft het geweld redelijk expliciet. De ene keer gaat het om slaan en of schoppen. Maar er komt ook dodelijk geweld in voor. Dit vond ik toch wel heftig om te lezen ook al past het binnen het verhaal. Misschien dat ik ook mede daardoor soms wat minder goed in het verhaal kwam.

Indrukwekkende thema’s

Ik vond De onvergetelijke kus een pittig boek om te lezen. Het expliciete geweld maakte dat ik wat meer afstand nam van het verhaal. Maar dit was tegelijkertijd geen reden om het boek weg te leggen. Marco van Zuijlen weet thema’s als jezelf mogen zijn en lesbische liefde te normaliseren. Het is binnen zijn verhaal gewoon zoals het is. En hoewel we dit bij StoerLeesVoer ook normaal vinden is dit helaas lang niet altijd zo. Dat maakt dat wij dit het het benoemen waard vinden.

Ook heftige thema’s zoals grensoverschrijdend gedrag, geweld en zelfs verkrachting gaat Marco van Zuijlen niet uit de weg. Hij schrijft hierover zoals dit helaas ook gebeurd in het echte leven. En dat maakt indruk. De onvergetelijke kus is het soort boek waar ik nog lange tijd over na zal blijven denken.

Wil je meer lezen over het thema LGBTIQA+, klik dan op de link hieronder voor een uitgebreide blog over dit onderwerp.

De onvergetelijke kus

Specificaties van De onvergetelijke kus

Auteur: Marco van Zuijlen | Uitgever: U2Pi | 275 pagina ’s | oktober 2022 | 9789493299399 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Achterzijde
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.