Het boek dat niet gelezen wil worden, een David Sundin beleving

Boeken die tegen je spreken, ik ben er gek op. Al eerder heb ik toffe boeken mogen lezen die dit doen. En nu is er ‘Het boek dat niet gelezen wil worden’. Nou in ons reviewteam wilde iedereen dit boek wel lezen. Is dat puur door de titel? Trekt het aan? In eerste instantie wel, maar maakt het boek mijn verwachtingen waar? Lees maar eens mee met mijn review.

hoofd het boek dat niet gelezen wil worden

Het boek dat niet gelezen wil worden

Waarschuwing! Stop met wat je doet! Weet je niet dat dit boek NIET gelezen wil worden?

Wat te doen met een boek dat niet gelezen wil worden? Openen natuurlijk! Dit humoristische prentenboek doet er alles aan om niet gelezen te worden. Want als dit boek wordt gelezen, kunnen er allerlei vreemde en magische dingen gebeuren… Het boek zal zich in allerlei bochten wringen. De letters verdwijnen, het boek probeert zich te sluiten, te verbranden en de lezer bloot te stellen aan allerlei onheil. Zo kan het zomaar gebeuren dat er een krokodil tevoorschijn komt of dat het boek probeert weg te vliegen. Dus pas op: voor je het weet heb je de meest onverwachte lol. Vreselijk toch? Je weet niet waar je aan begint. Of denk je van wel?

Zo was er een blodur die frats fritselde. Frats? Ja, frats.

Humoristische gekte

De humor in ‘Het boek dat niet gelezen wil worden’, begint al op de kaft. Een kaft die prachtig vormgegeven is. In donkergroen linnen en gouden elementen heeft dit boek al een toffe uitstraling. Verstopt staan her en der tekstuele waarschuwingen. Afgewisseld met absurde prentjes die zowel eng als grappig zijn. Het trekt aan als een magneet, zowel voor kinderen als volwassenen.

En die humoristische gekte verdwijnt geen moment. Van kaft tot schutbladeren tot het verhaal zelf. En ook in het verhaal is er alle ruimte voor humoristische gekte. Er is met twee kleuren inkt gedrukt, blauw en rood. Daarbij vind ik het spelen met teksten en illustraties heel tof. En buiten de regels en beelden om is er nog het spelen met de fantasie van de lezers.

David Sundin

David Sundin (1976) is een Zweedse auteur, presentator en komediant. Hij schreef meerdere boeken, is actief op diverse manieren voor de tv en vindt ook nog tijd tot acteren. Het boek dat niet gelezen wil worden is het best verkochte kinderboek van 2020 in Zweden en wordt verkocht in meer dan 25 landen.

POS AP VAAR DE KRAKADIL!

Een feestje

Het boek dat niet gelezen wil worden is een feestje voor ons thuis. Ik hou heel erg van de klassieke kaft. Het was voor mij als boekreviewer een uitdaging om goed te fotograferen.. Het lijkt net alsof het boek niet gelezen én niet op de foto wilde. Mijn dochter heeft regelmatig erg moeten lachen om het verhaal. Maar tegelijk zie ik ook verwondering want wat gebeurd er toch veel. Soms spannend, soms leuk, maar altijd verrassend.

Verder ga ik niet teveel verklappen want juist het onverwachte is voor de allereerste keer leuk. De keren daarna valt er nog genoeg te ontdekken. En te lachen!

Hieronder meer boeken die tegen je praten… Als je durft!

Specificaties Het boek dat niet gelezen wil worden

Auteur: David Sundin | Uitgeverij: Van Goor | Vertaald door Bernadette Custers | 9789000378951 | Oktober 2021 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.