Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen? Een lastige kwestie

Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen? Zeker elk kind heeft zich die vraag weleens gesteld. Of dezelfde variant, maar dan over Sinterklaas. Want hoe krijgt hij dat eigenlijk voor elkaar? Ik kan me nog goed herinneren dat ik me dat als kind ook heb afgevraagd. Vooral ook omdat wij thuis helemaal geen schoorsteen hadden.

hoe komt de kerstman door de schoorsteen

Hoe gaat dat eigenlijk? Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen?

Elk kind vraagt zich weleens af: hoe komt de Kerstman eigenlijk door de schoorsteen? Ontdek het grappige antwoord op deze eeuwenoude vraag in het prentenboek Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen. Het humoristische, gortdroge prentenboek is perfect om de feestdagen mee in te luiden. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op. Krijgt de Kerstman een duwtje van de rendieren? Gaat hij met zijn hoofd eerst, of met zijn billen? En wat als je geen schoorsteen hebt? Draagt hij een nachtkijker om binnen te navigeren, zonder zich te stoten? Niemand weet hoe hij precies binnen komt, maar dit boek geeft wat ideeën.

kleine kerstman

Een supergrappig prentenboek

Toen ik dit boek voorbij zag komen in de brochure, was ik al meteen een beetje verliefd. Het boek is namelijk geïllustreerd door Jon Klassen, en van hem heb ik al meer superleuke boeken thuis. Ik ben fan van zijn tekenstijl en kan enorm lachen om de oogjes van de figuurtjes uit zijn boeken. Ben je daar ook benieuwd naar, lees dan zeker deze reviews:

En ook Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen? is precies weer zo grappig. De tekenstijl van Jon Klassen is vrij minimalistisch, je zult niet overdreven veel details zijn en het kleurgebruik is vrij rustig. Maar de gezichtsuitdrukking en grappige vondsten maken zijn illustraties tot kleine kunstwerkjes (deze illustraties zouden overigens ook ontzettend leuk staan op een kerstkaart!).

Een antwoord op de eeuwenoude vraag

En dan ben je natuurlijk benieuwd of ik nu weet hoe de Kerstman eigenlijk binnen komt. Helaas niet. Maar dat zou natuurlijk ook wel heel bijzonder zijn, en sommige dingen moeten een raadsel blijven. De tekst van dit boek is geschreven door Mac Barnett. Hij heeft samen met Jon Klassen het boek ‘De drie broertjes Bok geschreven*’. Maar ook andere mooie boeken waarvan wij een review op de site hebben zijn ‘Een ijsbeer in de sneeuw‘ en ‘Gewoon omdat het zo is‘.

Zijn schrijfstijl sluit goed aan bij de illustraties in het boek: minimalistisch. Er wordt geen woord teveel gebruikt, maar toch heeft de tekst veel humor. Ik vind Hoe komt de kerstman door de schoorsteen? echt een superleuk boek voor de kerstperiode. Niet al te zoetsappig, maar gewoon lekker grappig en het zet de fantasie van kinderen aan het werk. Misschien kunnen ze zelf nog wel meer leuke antwoorden bedenken!

Specificaties ‘Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen?’

Auteur: Mac Barnett | Illustraties: Jon Klassen | Vertaling: Edward van de Vendel | Uitgeverij: Gottmer | 9789025778057 | 25 oktober 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Lees ook deze blogs

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.