Lente met Muis, een 6-delig verhaaltjes zoekboek op rijm

In lente met Muis maak je kennis met de lente sfeer op verschillende plekken zoals de boerderij, in huis, buiten in de tuin- of speeltuin. Ga jij op zoek naar de voorwerpen in dit boek of maak je de zinnen af op rijm.. Ontdek het nu in het nieuwste deel van Pauline Baartmans.

Lente met muis

Lente met Muis

In Lente met Muis staan zes kleine verhaaltjes geschreven over herkenbare thema’s. Voor Muis en Beer start er weer een nieuwe dag en de lente zon schijnt al door het raam. Kom op Beer, de dag gaat beginnen! Ze maken eerst een uitstapje naar de boerderij en gaan vervolgens aan de grote schoonmaak in huis. Hier heeft Muis een heel handig trucje voor.. als dat maar goed gaat.. Tijdens het schoffelen van zijn moestuintje komt er hulp uit onverwachte hoek… wie zou dat zijn?

Een extra toevoeging aan dit leuke lente boekje is het zoek element wat hierin verwerkt is! Aan het begin van het boekje is een plaat gemaakt met dieren en voorwerpen die door de verhaaltjes heen zijn geplaatst. Vind jij alle voorwerpen en dieren? Lees op rijm en ga op onderzoek in: Lente met Muis!

Lente met muis

De avonturen van Muis en Beer

Pauline Baartmans is zowel de auteur als illustrator van dit lieve boekje. Zij heeft al meerdere delen uitgebracht waarvan lente nu het nieuwste seizoen is. Het boek zelf bestaat uit stevige kartonnen bladzijdes waardoor de kleineren makkelijk een bladzijde kunnen omslaan of vast kunnen pakken.

Door de korte zinnen eindigend op rijm leest het boekje heerlijk weg en pak je het er ook weer sneller bij. Mede door de zachte kleuren en lieve illustraties straalt het schattig- en liefelijkheid uit waardoor ik meteen ben verkocht. Nieuwsgierig geworden, bekijk ook hieronder een andere recensie die is geschreven of zoek één van onderstaande titels op:

Rijmen

Mijn mening over lente met muis

Mijn allereerste gedachte over Lente met Muis was: Wat ziet dit boekje er enorm schattig uit en wat is er fijn gebruikt gemaakt van de zachte kleuren. Een lief muisje op een traktor in een lente achtige sfeer, dat kan alleen maar plezier opleveren tijdens het lezen waren mijn gedachtes. Na het lezen van dit boekje bleek dit meer dan waar en ging mijn juffenbrein op volle toeren. Hoe zou ik dit lieve boekje kunnen inzetten op school?

In de onderbouw is het een uitgelichte kans om de lente mee te introduceren. In Lente met muis komen er zes kleine verhalen naar voren waar kinderen zich in kunnen herkennen. Het buiten spelen in de speeltuin, de moestuin van oma of opa en de grote schoonmaak van mama of papa. Doordat alles op rijm is geschreven door Pauline Baartmans kunnen de leerlingen een actieve rol aannemen. Na het lezen van het verhaaltje kan er, bij een volgende keer, de laatste woorden worden aangevuld door de leerlingen zelf. Zo wordt er alvast een begin gemaakt aan het rijmen op een leesplezierige manier

In de bovenbouw zou ik dit boekje erg goed kunnen gebruiken om aan te tonen hoe rijmen werkt. De manier van rijmen is erg fijn om voor te lezen en de zinnen zijn niet te moeilijk waardoor mijn leerlingen in groep 6 zelf kunnen gaan oefenen. Beginnend met korte woorden en van daaruit een zin verder op te bouwen. Pauline was voor mij nog een onbekende auteur maar hou ik vanaf nu zeker in de gaten. Niet alleen voor het onderwijs maar ook voor mijn toekomstige kleintjes.

Rijmen

Specificaties van Lente met muis

Auteur en illustrator: Pauline Baartmans | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236523 | februari 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Lente met muis
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.