Dolfje Weerwolfje De Drakenberg – Paul van Loon, een terugkerende favoriet

De boeken van Dolfje Weerwolfje hebben eigenlijk geen nadere introductie meer nodig. Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg is inmiddels alweer het 22e deel van de bekende kleine weerwolf. Dit keer gaat Dolfje op reis naar Japan!

Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg

Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg – op avontuur in Japan

Dolfje gaat met zijn ouders, Timmie en neef Leo op vakantie naar Japan.
Opa weerwolf vraagt Dolfje om een geheimzinnig pakketje te bezorgen bij Hokusai, een oude vriend. In dat pakketje zit een bijzondere, magische hoed: de Tweelinghoed. Deze hoed heeft bijzondere krachten, en mag dus zeker niet in verkeerde handen vallen.
In Dolfje Weerwolfje: de Drakenberg komen veel bijzondere wezens voor. Want plotseling wordt de hoed gestolen door Yako, een rode vos. Hij wil de Tweelinghoed als offer gaan brengen aan een draak, die leeft in de Drakenberg.
Dit laat Dolfje natuurlijk niet gebeuren! Hij gaat er samen met Leo en Hokusai achteraan. Samen doorkruisen ze Japan, op weg naar de Drakenberg. Ondertussen komen ze vreemde, magische wezens tegen en beleven ze spannende avonturen.  

paul van loon

Vlot leesbaar in een herkenbare schrijfstijl

Dit was voor ons niet het eerste deel dat we van Dolfje Weerwolfje hebben gelezen. De boeken zijn lekker vlot leesbaar. Als leesniveau staat AVI E4 aangegeven. Het leuke van de boeken van Dolfje Weerwolfje is dat ze ook nog steeds heel leuk zijn om te lezen als je een wat hoger leesniveau hebt. Je gaat er dan wat vlotter doorheen, maar het verhaal is nog steeds super om te lezen. Ook is Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg erg leuk om voor te lezen.
Mijn dochter van 6, die nu net in groep 3 zit vindt het boek super leuk. En mijn dochter van 9 jaar heeft het boek heerlijk zelf gelezen. Beiden waren ze erg enthousiast!

weerwolfdraak

Leuk vonden ze dat Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg zich afspeelt in Japan. Daardoor was het echt wat anders dan de andere boeken. De verklarende woordenlijst achterin is handig als je even een Japans woord niet meer weet, maar in het verhaal worden deze woorden ook duidelijk uitgelegd in het verhaal.
De schrijfstijl is herkenbaar: spannend en toch vol humor!
En de mooie tekeningen zorgen ervoor dat het verhaal ook echt voor je ogen tot leven komt.

Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg

Paul van Loon: mijn jeugdidool

Stiekem vind ik het enorm leuk dat mijn meiden nu de boeken van Paul van Loon lezen. Hij was toen ik zelf jong was écht mijn favoriete schrijver! Alle boeken van de Griezelbus had ik in mijn bezit, en ook andere boeken van hem (en het Griezelgenootschap) bleef ik lezen, veel boeken opnieuw en opnieuw.

En ik heb hem meerdere malen een brief geschreven én brieven terug gekregen (met handtekeningen). Wat was ik daar trots op! Die brieven en boekenkaftjes hebben nog lang een speciaal plekje gehad op mijn kamer. Nu, vele jaren later, denk ik daar zo af en toe aan terug. Het plezier wat ik heb gehad door het lezen van zijn boeken, dat gun ik elk kind. En ik weet zeker dat Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg weer heel veel kinderen enorm veel leesplezier zal brengen!

Specificaties Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg

Auteur: Paul van Loon │ Uitgever: Leopold │ 9789025879457 │ september 2020 │ 184 pagina’s │ meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dolfje Weerwolfje: De Drakenberg
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.