Hoe werkt een vliegveld? Een Lonely Planet Junior boek

Van binnen, buiten en onder de grond. Met flapjes om alle details te ontdekken! Dat je van een vliegveld naar een ander land kunt vliegen wist je natuurlijk al, maar wat je misschien niet wist is dat er soms dieren opduiken bij een vliegveld, zoals een luipaard of een kangoeroe. Of dat de piloten in het vliegtuig slapen. Het boek Hoe werkt een vliegveld? vertelt je alles over vliegvelden en vliegtuigen. Dus, ga je met het vliegtuig op vakantie? Pak je kans!

Hoe werkt een vliegveld is een encyclopedie in het klein

Als je naar de voorkant van het boek, hoe werkt een vliegveld, kijkt denk je vast: “Dit boek is voor kleine kinderen’’. Maar als je erin leest is het een hele encyclopedie! Het zijn simpele maar toch weer mooie tekeningen. Simpel omdat het nogal snel lijkt getekend, en mooi omdat de tekeningen veel laten zien. De verborgen flapjes zijn handig voor extra weetjes. De teksten zijn kort maar krachtig net als de tekeningen. De woorden worden zo goed gebruikt dat het lijkt of je een enorm lange tekst aan het lezen bent. Hoe werkt een vliegveld is handig als je op reis gaat in een vliegtuig met je zoon of dochter van 10 jaar, die nog niet zo veel weten over een vliegveld.

Logische volgorde

De hoofdstukken van hoe werkt een vliegveld, hebben een bepaalde volgorde. Bijvoorbeeld van de vliegvelden van het begin tot de vliegvelden van nu en waar je kunt parkeren in een vliegveld, en wat er gebeurt rond het vliegveld en als je naar het vliegtuig wil gaan. Dus dat heeft allemaal een logische volgorde. Het meest interessante aan dit boek is naar mijn mening het uitleggen van de eerder gebouwde vliegvelden. Omdat ze dan laten zien hoe al die superkleine vliegvelden tot een halve stad zijn uitgegroeid.

Tips voor leuke uitstapjes

Wil je zelf een vliegveld van binnenuit zien? Zelf echt ervaren hoe werkt een vliegveld? Dat kan! Klik op een van deze linkjes en zorg dat je een rondleiding krijgt in en rond het vliegveld. Dit is mogelijk op het vliegveld in Rotterdam/Den Haag, Amsterdam Schiphol en Maastricht en Heeze. Let op: vergeet je paspoort niet. Dit is verplicht, ook voor de rondleiding. Ben je vooral dol op vliegtuigen? Dan kan je je hart ophalen in het museum aviodrome in Lelystad.

Specificaties hoe werkt een vliegveld

Auteur: Clive Gifford | Uitgever: van Holkema & Warendorf | 9789000362455 | mei 2019 | 48 pagina’s | meer informatie over hoe werkt een vliegveld vind je hier of bezoek je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Hoe werkt een vliegveld
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.