Het grote boek over dieren – vol flapjes en pop-ups

Wauw, wauw en nog eens wauw! Toen ik ‘Het grote boek over dieren’ in handen kreeg, was ik gewoon even sprakeloos. Ik ben gek op informatieboeken over dieren, en dit is echt een pareltje!

hoofdfoto dieren

Ontdek alles over dieren in ‘Het grote boek over dieren’

Anne-Sophie Baumann, de schrijfster van dit boek probeert antwoord te vinden op allerlei vragen over dieren. Zo wil ze laten weten hoe dieren eten en drinken, hoe ze zien, ademen en ruiken. Samen met dierenarts Claude Guintard gaat ze op onderzoek in het dierenrijk.
Dit is echt een boek bomvol weetjes over al deze onderwerpen, en nog veel meer. Er wordt gekeken naar zoogdieren, insecten, vogels, vissen, slangen en spinnen.  

Een boek vol flapjes en pop-ups

Ik ben enorm dol op informatieboeken over dieren en de natuur. Daar heb ik dan ook een flinke plank van vol staan in mijn boekenkast. En dit soort boeken kan ik vaak maar moeilijk weerstaan. Dat had ik met ‘Het grote boek over dieren’ helemaal, want dit boek bevat meer dan 50 bewegende elementen. Zoals flapjes, pop-ups, draaiwielen en mini-boekjes.

Je kunt eieren open breken, in de bek van een wolf kijken en de oren van een olifant laten bewegen. En je kunt de metamorfose van een vlinder bekijken en het skelet van een zeekat bekijken. Dit boek heeft een magische aantrekkingskracht op iedereen die het in zijn handen krijgt, jong en oud! Een perfect cadeau idee is dus ook wat ons betreft Het grote boek over dieren (tip voor op het verlanglijstje….)

Wat een gaaf boek!

Wauw. Wow. WAUW! Ik kan gewoon niets anders zeggen. Toen ik dit boek in handen kreeg, heb ik echt even met open mond naar dit boek staan kijken. Want wat is dit boek gaaf zeg!  
Zo ‘algemeen’ als de titel is, zo bijzonder en opvallend is het boek. Het grote boek over dieren is een boek waarbij van de ene naar de andere verrassing gaat. Kijk ook zeker even naar het filmpje wat ik van het boek heb gemaakt, zo kun je nog beter zien wat ik bedoel.

Het grote boek over dieren is echt zo’n boek wat je nooit meer weg wil doen, en waar je enorm zuinig op bent (even uitkijken met de flapjes dus, kinderen…..). Zo kunnen later zelfs mijn kleinkinderen nog van dit boek genieten!

Het grote boek over dieren

Specificaties Het grote boek over dieren

Auteur: Anne-Sophie Baumann | Illustraties: Eléonore Della Malva | Uitgever: Davidsfonds Infodok│ 9789002272844│juli 2021│18 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.