Kameleon lust (geen) kleur, een smakelijk en kleurrijk flapjesboek

De leuke titel en de vrolijk gekleurde cover van Kameleon lust (geen) kleur maakte mij direct enthousiast. Maar wat ik eerst helemaal niet door had is dat dit ook nog eens een flapjesboek is. En dat maakt dit mooie kartonboek nog leuker!

Kameleon lust (geen) kleur

Kameleon lust (geen) kleur samenvatting

Kameleon is niet zoals de rest.
Je kunt wel zien waarom, hij is namelijk helemaal wit!
Dat komt omdat hij kleuren niet lekker vindt.
Kun jij raden wat hij in zijn buik heeft zitten?

Kameleon vindt alleen maar witte dingen lekker.
Zoals popcorn, macaroni, slagroom en puree.
Maar gekleurde groente en fruit?
Dat wil hij absoluut niet eten!

Dit kartonboek geeft een positieve kijk op eten en kun je gewoon meenemen aan tafel. Dankzij dit fleurige verhaal leert zelfs de ‘moeilijkste’ eter nieuwe dingen ontdekken. Hapje per hapje en flapje per flapje.

Een heerlijk verhaal van Lynn Pinsart, naar een recept van kinderdiëtist Vicky De Beule, met kleurrijke illustraties van Henk van der Gugten.

Tekst van Lynn Pinsart i.s.m. Vicky De Beule & illustraties van Henk van der Gugten
Kameleon lust (geen) kleur, tekst van Lynn Pinsart i.s.m. Vicky De Beule & illustraties van Henk van der Gugten

Voor wie is Kameleon lust (geen) kleur?

Kameleon lust (geen) kleur is geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar. Het namelijk een prachtig kleurrijke kennismaking met verschillende soorten groenten en fruit. Door de dikke karton pagina’s is het een stevig boek. En hoewel de flapjes in dit boek van redelijk dik papier zijn gemaakt, zijn ze wel wat kwetsbaarder. Dus als je zuinig bent op je boeken is het dus wel aan te raden om kleine kinderen dit boek onder toezicht te laten lezen.

De flapjes in dit boek zorgen ervoor dat kinderen nog nieuwsgieriger zullen zijn maar het verhaal. Zelfs mijn zevenjarige was erg benieuwd naar wat zich achter de flapjes bevond. Ook de prachtig gekleurde illustraties zorgen voor extra aantrekkingskracht. En dan is het ook nog eens een heel zoet verhaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat peuters en kleuters Kameleon lust (geen) kleur prachtig zullen vinden.

Tips van diëtiste Vicky De Beule

Achterin Kameleon lust (geen) kleur geeft diëtiste Vicky Beule vijf tips om je kleine fijnproever te helpen. De tips zijn eenvoudig toepasbaar en helpen om je kind kennis te laten maken met verschillend voedsel. Ook deze tips worden ondersteund door de kleurrijke en grappige illustraties van de kleine kameleon. En daarom zijn ook de tips leuk om samen te lezen. Wie weet wordt je kind dan wel direct enthousiast. Zelf heb ik geen ervaring met moeilijke eters. Maar ik kan me wel voorstellen dat zeker bij jonge kinderen deze tips in combinatie met het verhaal zullen helpen.

Tips van diëtiste
Tip van diëtiste Vicky De Beule in Kameleon lust (geen) kleur

Thema’s in Kameleon lust (geen) kleur

Kameleon lust (geen) kleur bezit prachtige thema’s zoals kleuren en voedsel. De kleine witte kameleon verdiend namelijk zijn kleuren door gekleurd voedsel te eten. Hiermee oefen je de de verschillende kleuren zoals geel, rood en groen. Maar ook diverse soorten groenten en fruit komen voorbij. Onder andere tomaat, komkommer, framboos en nog veel meer. Supertof om eens te kijken hoeveel van deze producten je kind al kent. Daarnaast zal het je kind mogelijk ook stimuleren om iets te proberen dat hij of zij nog niet kent. Want als kleine kameleon het kan…

Door deze mooie diversiteit aan onderwerpen is dit boek prachtig om in te zetten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en op school in de kleuterklas.

Verborgen flapjes

Mijn zevenjarige had het boek al enthousiast doorgebladerd en had daarbij de flapjes nog niet ontdekt. Dus toen ik Kameleon lust (geen) kleur even later zelf doorbladerde was dit een grote verassing. Want als je goed kijkt zie je op verschillende pagina’s flapjes verstopt. En dit maakt het boek nog zoveel leuker! Ik was al enthousiast over de mooie kleurrijke illustraties, maar flapjes hebben een magische aantrekkingskracht op kinderen. Nieuwsgierig hebben mijn dochter en ik gezocht naar de flapjes en ontdekt wat erachter verstopt zit…

Wat vind ik van Kameleon lust (geen) kleur?

Ik vind Kameleon lust (geen) kleur een lief en kleurrijk boek. De vrolijke illustraties zorgen er direct voor dat ik zin heb om dit boek voor te lezen. De kleine kameleon weet al gauw mijn hart te veroveren. En dit komt vooral dat hij zo schattig is. Het verhaal is op rijm geschreven en dat leest heerlijk. Bij kinderboeken vind ik dat altijd fijn, want hierdoor heb ik direct een goed voorleesritme. Ook de flapjes zijn leuk en geven het boek net wat extra’s.

Dus ben je opzoek naar een boek dat op speelse manier stimuleert om verschillende groente en fruit te proberen? Of een boek dat past bij het thema voedsel of eten? Dan raad ik Kameleon lust (geen) kleur zeker aan!

Kameleon lust (geen) kleur
Heerlijke illustratie uit Kameleon lust (geen) kleur

Leestips passend bij Kameleon lust (geen) kleur

Bij StoerLeesVoer hebben we nog meer mooie boeken van Pelckmans gelezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Kameleon lust (geen) kleur

Tekst: Lynn Pinsart i.s.m. Vicky De Beule | Illustraties: Henk van der Gugten | Uitgever: Pelckmans | 1 mei 2024 | 24 pagina’s | 9789463106399 | Meer informatie over Kameleon lust (geen) kleur bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgever Pelckmans of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.